NATO'dan Polonya toplantısı sona erdi: Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabilir

NATO, Polonya'ya düşen füze nedeniyle bir toplantı gerçekleştirdi. NATO'dan yapılan açıklamada "NATO, ilk bulgulara göre Polonya'ya dün düşen füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabileceği" açıklamasını yaptı. Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
NATO'dan Polonya toplantısı sona erdi: Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabilir

NATO, Polonya'ya düşen füze nedeniyle bir toplantı gerçekleştirdi. NATO'dan yapılan açıklamada "NATO, ilk bulgulara göre Polonya'ya dün düşen füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabileceği" açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Brüksel’de düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Sonucu beklememiz gerekiyor. Ancak şu anda bunun bilinçli bir saldırı olduğuna dair bir emare söz konusu değil. İlk analizlere göre Ukrayna’ya ait bir hava savunma füzesi tarafından gerçekleşti. Şunu da söylemeli Ukrayna’nın suçu değil. Nihai suç Rusya’nındır."

"Bu bir agresif savaştır. Rusya’nın başka bir ülkeyi işgal etmesidir. Tabii ki Ukrayna’nın Rus saldırılarına karşı kendini savunma hakkı vardır."

Ukrayna’ya daha fazla hava savunma sistemi gönderileceğini söyleyen Stoltenberg, "Hava savunma kapasitelerimizi doğu kanadımızda ciddi oranda artırdık. Şu anda bu olayın bilinçli olduğuna dair hiçbir emare yok. Bu da zaten mevcut Ukrayna’daki savaşın tehlikeleri ile ilgili olabilir. Bu bize şunu gösteriyor. Gözlem yapmalıyız, tetikte olmalıyız." dedi.

NATO'ya 4. madde çağrılarına yönelik ise, "Rusya’nın NATO müttefiklerine karşı bir saldırı planı olduğunu düşünmüyoruz. Ukrayna’daki savaşın suçlusu Rusya’dır. Savaş olmasaydı bu durumun içinde olmazdık. Müttefikler bu yaklaşım konusunda aynı şeyi düşünüyor. Madde 4 toplantısına gerek yok" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin