NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen zirve toplantısının ikinci gününde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Toplantısı'nın 2. oturumuna katılmak üzere LITEXPO'ya geldi. Erdoğan'ın diplomasi trafiği bugün de sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

Devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.


Toplantıya 31 üye ülke liderinin yanı sıra NATO üyeliğine davet edilen ülke sıfatıyla İsveç de katılıyor. Ayrıca NATO'nun Hint-Pasifik ortakları Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda ile Avrupa Birliği (AB) de toplantıda temsil ediliyor.

Toplantının açılışında konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Avrupa ve Atlantik'te bölgesel bir ittifak olduğunu ancak karşı karşıya kalınan zorlukların küresel olduğunu söyledi.Stoltenberg, Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinde yaşananların birbirleri açısından önem taşıdığını, Ukrayna'daki savaşın küresel yansımaları olduğunu, terör ve siber tehditlerin sınır tanımadığını, otoriter rejimlerin yakınlaştığını dile getirdi.


"Kural temelli küresel düzen için birlikte durmalıyız" diyen Stoltenberg, bu yüzden bugünkü NATO Zirvesi'ne ortakların katılımının önemli olduğunu kaydetti.


Miçotakis'le bir araya geldi


Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesine katılan liderler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Miçotakis arasında zirve kapsamında bugün görüşme gerçekleştirdi.

Miçotakis, Türkiye ile aralarında önemli farklılıklar olduğunu belirterek, "Defalarca söylediğim gibi, Türkiye ile sürekli bir gerilim ortamında yaşamaya mahkum değiliz." ifadesini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'le görüşmesinde Türkiye ile Yunanistan arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı." ifadeleri kullanıldı.

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

İspanya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnus'ta gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile bir araya geldi.

 

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor - Resim : 2

Hollanda Başbakanı Rutte ile temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sánchez'in ardından Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü. Görüşmeye heyetler de eşlik etti.

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor - Resim : 3

Arnavutluk Başbakanı ile sıcak temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmelerin ardından Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi.

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor - Resim : 4

Avrupa Komisyonu Başkanı'yla görüştü 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Vilnius'ta, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor - Resim : 5

Etiketler nato erdoğan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin