NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyacı var. Başbakan Ulf Kristersson'den Türkiye açıklaması: Taleplerinin hepsini karşılayamayız

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. İsveç'in Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyacı var. Başbakan Ulf Kristersson'den Türkiye açıklaması: Taleplerinin hepsini karşılayamayız

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, bir düşünce kuruluşunun düzenlediği konferansın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliği konusunda kendilerinden veremeyecekleri şeyleri istediğini belirtti.

İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye'nin elinde olduğuna işaret eden Kristersson, "Türkiye, Üçlü Muhtıra çerçevesinde yaptığımız şeyleri teyit ediyor fakat kendilerine veremeyeceğimiz ve vermek istemediğiniz şeyleri istiyor. Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız." ifadelerini kullandı.

Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını ne zaman parlamentoda oylayacağını ise bilmediğini dile getirdi.

Madrid’de üçlü protokol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de girişimleriyle Türkiye, İsveç ve Finlandiya, 29 Haziran’da Madrid’de üçlü bir protokol imzalamış ve ancak bu adımla iki ülkenin ittifaka davet edilmelerinin önü açılmıştı.

İsveç Yüksek Mahkemesi, Aralık ayında Türkiye'nin, Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş ile ilgili iade talebini reddetmişti.

Keneş’in iadesi, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması için açıkladığı şartlar arasındaydı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin