NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den korkutan açıklama: "Hazırlıklı olmalıyız"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den korkutan açıklama: "Hazırlıklı olmalıyız"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde Brüksel'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

Başkan Putin'in sivilleri hedeflediğini görüyoruz, bu bir savaş suçudur. Tüm olguları görmek istiyoruz, durumu soruşturmak istiyoruz. Amacımız bu doğrultuda savaşın suçlularının cezalandırılması.

"HAZIRLIKLI OLMALIYIZ" UYARISI

Rusya'nın güçlerini kuzeyden doğuya doğru çektiğini görüyoruz. Bizim beklentimiz saldırıların devam etmesi yönünde. Putin'in amacı Donbas'ta kontrolü ele geçirmek ve Rusya ile arada köprü oluşturabilmek. Biz Putin'in hedeflerini değiştirdiğine dair herhangi bir gösterge elde etmedik. Bizim bu konuda hazırlıklı olmamız gerekli, Ukrayna'yı desteklememiz gerekli. Yaptırımları sürdürmemiz lazım. Bu durum uzun süre devam edebilir. Hazırlıklı olmalıyız.

SİLAH YARDIMI

Ukrayna'ya gelişmiş silah sistemleri temin ediyoruz. Ne tür silahlar temin ediyoruz çok detayına girmeyeceğim ancak, müttefikler olarak yaptıklarımız çok önemli. Burada ağır ve hafif sistemler bir araya geliyor. 

Dışişleri Bakanları toplantısında diğer ortaklarımız için neler yapabiliriz buna bakacağız, Gürcistan da bu ortaklardan biri. Siber destek, güvenlik destekleri, kapasite artırımı, tüm bunları nasıl sağlayabiliriz, bunları değerlendireceğiz. NATO'nun kapısı açık, yıllardır genişlemesi son derece başarılı bir biçimde devam etti. Başvuran ülkeler için kapımız açık. Hem 3. taraf hem ortak olabilirsiniz. Rusya ve diğer ülkeler bu konuda bir veto hakkına sahip değil. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin