National Geographic dergisine Papa şoku!

Suudi Arabistan’da, Papa Franziskus’un fotoğrafını kapak yapan "National Geographic" dergisi yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
National Geographic dergisine Papa şoku!

"National Geographic"’ın yasaklamasına neden olarak “kültürel nedenler” gösterildi. Fotoğrafta Papa bir sistine şapelide sırtı dönük görünürken, kapağa başlık olarak “Kilise reformu” ifadesi atılmıştı. Genel Yayın Şefi Alsaad Omar al-Menhaly derginin yasaklandığını Twitter hesabından bildirdi. Alsaad Omar al-Menhaly okuyuculardan dergiyi abonelere ulaştıramayacakları için özür diledi. 



PAPA RESMİ BİR KIŞKIRTMA



Spiegel Online’de yer alan haberde, Papa’nın fotoğrafının Suudi Arabistan’da bir kışkırtma olarak görüldüğü yer alırken, İncil ve Haç’ın yasak olduğuna dikkati çekildi. Haberde, ülkede yaşayan bir milyondan fazla Hıristiyan misafir işçinin inançlarının gereklerini büyük bir gizlilik içerisinde yerine getirebildikleri vurgulandı. Genel Yayın Şefi Alsaad Omar al-Menhaly’ın ülkede yaşayan tutucu dincileri rahatsız ettiğini yazan haberde, gazetecinin Katolik Kilisesi dışındaki kurumların da sürekli değişen dünyaya ayak uydurmaları gerektiğine değindiği belirtildi.



Haberde, Alsaad Omar al-Menhaly’ın “Dini ilkeler sadece bazı şeyleri korumak için kullanılan araçlardır. Eğer, artık bir şeye yaramazlarsa değiştirilmek zorundadır” sözleri yer aldı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin