NASA'dan bir ilk. 1.5 milyon kilometre uzaklıktaki James Webb teleskobunun kaydettiği görüntüleri paylaştı

NASA, Avrupa ve Kanada uzay ajansları ile ortak çalışmanın ürünü olan James Webb teleskobundan görüntüler paylaşıldı. 6 aylık hazırlık döneminin tamamlanmasının ardından yayınlanan ilk renkli görüntüler bilim dünyasında yeni bir kapıyı araladı.

Google Haberlere Abone ol
NASA'dan bir ilk. 1.5 milyon kilometre uzaklıktaki James Webb teleskobunun kaydettiği görüntüleri paylaştı

NASA, Avrupa ve Kanada uzay ajansları ile ortak çalışmanın ürünü olan James Webb teleskobundan görüntüler paylaşıldı. 6 aylık hazırlık döneminin tamamlanmasının ardından yayınlanan ilk renkli görüntüler bilim dünyasında yeni bir kapıyı araladı. NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile Dünya'dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre ötede, evrenin 'en derin ve en keskin' görüntüsünü paylaştı

Uzayın gizemlerine kapı aralayan teleskobun "net ve iyi odaklanmış" görüntüler yakalayabildiği ve beklenenin üzerinde optik performans sergilediği bilgisi paylaşıldı. Dünyada şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş uzay teleskobu olarak bilinen James Webb'in çektiği görüntüler evrenin oluşumu ve yaşanabilir gezegenlerin keşfi için büyük önem taşıyor. 

GÖRÜNTÜLER BİDEN'A DA İZLETİLDİ

Görüntüler, ABD Başkanı Joe Biden'a Beyaz Saray'daki bilgilendirme toplantısında gösterildi. Jamess Webb Teleskobu'nun çektiği diğer görsellerin ise bugün NASA tarafından yayınlanması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin