"Nar Taneleri Barış İçin Birleşti"

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Nar Film Festivali 2 Mayıs Perşembe günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Sinema ve Barış” isimli panelle başladı.

Google Haberlere Abone ol
"Nar Taneleri Barış İçin Birleşti"

Festivalin açılışını yapan “Sinema ve Barış” isimli panele Evrensel Kültür Dergisi Yazı İşleri Müdürü Nuray Sancar, Yönetmen-Yazar  Vecdi Sayar, Film Arası Dergisi Yazı İşleri Müdürü Gökşen Aydemir ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Dekan Yardımcısı Ali Sait Liman konuşmacı olarak katıldı. 



Sunumlarının girişinde Antep’te böyle bir festivalin gerçekleştirilmesinin önemini vurgulayan konuklar Anadolu’daki tüm festivallerin kendi arasında bir bağ kurması gerektiğini, festivali olmayan kentlere de yayılan bir festival geleneğine dönüşmesi ihtiyacından bahsettiler. Panelin ardından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Dekan Yardımcısı Ali Sait Liman’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Büyülü Fener: Gaziantep’te Sinema’ isimli belgeselin Galasıyla festivalin ilk gösterimi gerçekleştirildi.



3.yılında da Nar Film Festivali Antepli sinemaseverleri 6 günlük programı içinde, birçok filmin yönetmen, yapımcı ve oyuncusunu konuk ederek söyleşiler de düzenlenecek.



Festival programındaki filmlerin 12’si uzun metraj kurgu film, 29’u belgesel film, 11’i kısa film olmak üzere 41 yerli, 11 yabancı toplam 52 film Nar Sanat aracılığıyla Nakıp Ali Sinemasında 10 bine yakın Antepli sinemaseverle ücretsiz olarak buluştu.



Emin Alper’in bol ödüllü filmi “Tepenin Ardı”, Pelin Esmer’in çok konuşulan ve zirve yaptığı filmi “Gözetleme Kulesi”, Mizgin Müjde Arslan’ın gerçek bir acıyı ve arayışı izlettiği belgeseli “Ben Uçtum Sen Kaldın”, Erden Kıral’ın geçmiş ve gelecek arasındaki geçişleri yorumladığı filmi “Yük”, Reha Erdem’in Kırmızı Başlıklı Kız’ı “Jin” gösterimi yapılan filmlerden sadece bazıları.



Festivalde gösterimi yapılan filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncu konukları ise şöyle:



Gündöndü belgeselinin yönetmeni Necla Demirci



My Freedom Your Freedom belgeselinin yönetmeni Diana Neacke



Benim Çocuğum belgeselinin katılımcısı Ömer Ceylan



Zefir filminin yönetmeni Belma Baş



Toprağın Çocukları filminin yönetmeni Ali Adnan Özgür



Faili Dewlet belgeselini yönetmeni Veysi Altay



Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin yönetmeni Onur Ünlü



Mixed Kebab filminin yönetmeni Gay Leon Paul Thys ve başrol oyuncusu Cem Akkanat



Ölücanlar belgeselinin yönetmeni Murat Özçelik



Kırık Midyeler filminin yönetmeni Seyfettin Tokmak



Yeraltı filminin yönetmeni Zeki Demirkubuz ve yapımcısı Başak Emre



Yaşam Marangozu belgeselinin yönetmeni Deniz Koçak


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin