Nakit kullanımı azalıyor, kartlı ödemeler artıyor. Türkiye'de kredi kartı sayısı 100 milyona dayandı

Nakit kullanımı azalıyor, kartlı ödemeler artıyor. Bu veriler Bankalararası Kart Merkezi tarafından teyit edildi. Merkezin raporuna göre Türkiye'de kredi kartı sayısının 100 milyona yaklaştığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Nakit kullanımı azalıyor, kartlı ödemeler artıyor.  Türkiye'de kredi kartı sayısı 100 milyona dayandı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan Ekim 2022 kart istatistikleri raporu, kart sayılarının arttığını, kartlı ödemelerin büyüdüğünü ve nakit kullanımının azaldığını bir kez daha ortaya koydu.

Rapora göre Türkiye'de kredi kartı sayısının 96,8 milyona ulaşarak 100 milyona yaklaştığı görüldü.

Öte yandan kredi kartı sayısındaki artış, bir yıl öncesine kıyasla yüzde17 oldu. 2022’de kredi kartıyla yapılan toplam ödeme tutarındaki artış ise yüzde 17 123 oldu ve kredi kartlarıyla yaklaşık 300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı.

Kredi kartlarındaki büyüme, kredi kartı karşılaştırma platformlarının verilerine de yansıdı.

Toplam kart sayısı %17 arttı

BKM raporunda Türkiye'deki kredi, banka ve ön ödemeli kartları kapsayan toplam kart sayısının 332 milyonu geçtiği görüldü.

Aynı dönemde kredi kartı büyüme oranının toplam kart sayısı artışıyla aynı olduğuna dikkat çeken  Hesapkurdu.com Bankacılık İş Geliştirme Müdürü Orhun Çağlar Atilla, "Kredi kartı sayısı %17 artarken, toplam kart sayısındaki yıllık artış da %17 olarak ölçülüyor. Yalnızca bireysel değil, ticari kartların kullanılma oranı da artıyor. Rapordaki veriler, her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL'sinin işyeri sahiplerine ödemelerde büyük kolaylık sağlayan ticari kartlarla gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor." diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin