Nagehan Alçı'nın bir 'İnce' tespiti daha: Seküler bir Recep Tayyip Erdoğan taklidi

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Muharrem İnce ile ilili dün kaleme aldığı yazısının epey dikkat çektiğini ifde ettiği yazısının kesinlikle övgü olmadığını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Nagehan Alçı'nın bir 'İnce' tespiti daha: Seküler bir Recep Tayyip Erdoğan taklidi

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Muharrem İnce ile ilili dün kaleme aldığı yazısının epey dikkat çektiğini ifde ettiği yazısının kesinlikle övgü olmadığını vurguladı.  "Bikini ve mini etek giyen, seküler ama koyu milliyetçi olup Kılıçdaroğlu'na bu yüzden eli gitmeyen, Erdoğan'dan da nefret eden seçmeni Muharrem İnce kendinde toplamış gözüküyor" ifadeleriyle devam etti. Yazının tamamı şöyle: 

"Dünkü yazım sosyal medyada çok alıntılandı. Bana da sayısız mesaj ve telefon geldi.

Muharrem İnce'nin maskülen öfkeli nasyonalist popülizminin hem bikinili hem başörtülü seçmeni birleştirebildiği tespitim en çok paylaşılan bölümlerden biriydi.Kesinlikle övgü değil.

Bana göre hem laik hem dindar kesimi kuşatabilen otoriter-popülist bir dalga gibi duruyor Muharrem İnce hareketi. Bir kadının bikini ile güneşlenmesi o kadını otomatikman çağdaş ve uygar birey yapmaz. O bikinili kadının mesela Kürtlere ve göçmenlere yönelik nefret duyguları varsa bu, o bikinili kadının ilkel bir zihniyete sahip olduğunu gösterir.

Bikini ve mini etek giyen, seküler ama koyu milliyetçi olup Kılıçdaroğlu'na bu yüzden eli gitmeyen, Erdoğan'dan da nefret eden seçmeni Muharrem İnce kendinde toplamış gözüküyor Panoramatr'ın son raporuna göre. Aynı şekilde 2018'de Erdoğan'a oy atmış ama artık tepkiyle oy tercihini değiştirmek isteyen, öte yandan Sünni-sağcı ve milliyetçi damarı olup bu yüzden Kılıçdaroğlu'na da oy atmaya yanaşmayan başörtülü hatta çarşaflı dindar seçmen profilini bile Muharrem İnce'nin kuşatabildiği yine aynı araştırmada gözüküyor.

Bizim Show TV'nin fenomen dizisi "Kızılcık Şerbeti"nden örnek verirsem, hem Kıvılcım'lar hem Pembe'ler Kürt ve göçmen alerjisinde buluşursa işte o zaman o kültürel gerilim siyasal anlamda önemsizleşiyor.

Hem Kıvılcım'lar hem Pembe'ler Muharrem İnce'ye oy verme konusunda ortaklaşabiliyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin