Nagehan Alçı'dan Muharrem İnce eleştirilerine yanıt!

Alçı, Habertürk'teki köşesinden eleştirilere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Nagehan Alçı'dan Muharrem İnce eleştirilerine yanıt!

Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile gazeteci Nagehan Alçı arasındaki diyaloglar, sosyal medyada çok konuşulmuştu. Alçı, bugünkü "Muharrem İnce yayınına dair kişisel notlar" başlıklı yazısında " Evet benim de bir politik kimliğim var, bilindiği gibi liberal-demokrat bir yazarım. Ama o yayında ben Muharrem İnce’ye sadece sualler soran bir gazeteciden ibarettim…" ifadesini kullandı.



Nagehan ALÇI / HABERTÜRK



Muharrem İnce yayınına dair kişisel notlar



HİÇ mütevazı olmayacağım. Çarşamba akşamı Habertürk’te bir rekor kırdık. Muharrem İnce’yi konuk aldığımız, Didem Arslan Yılmazmoderatörlüğünde gazetemizin Ankara Temsilcisi Bülent (Aydemir),gazeteci Gürkan (Hacır) ve benim soru sorduğum yayın birçok diziyi geçerek çok büyük bir reytinge ulaştı, inanılmaz bir izlenme oranı yakaladı.



Bu başarıda İnce’nin payı elbette büyük, öte yandan arka planda da günler süren titiz bir çalışma vardı. Habertürk Haber Programları Koordinatörü Eren Eğilmez ve Didem ciddi bir hazırlık yaptılar, emek verdiler. Bülent Ankara kulislerini çok iyi tutar, beyannameyi detaylı okudu, kulislerden sorular hazırladı, Gürkan CHP’nin içini en iyi bilen gazetecilerdendir. Ben de Muharrem Bey’i ve seçim mitinglerini dikkatle takip ediyorum, bu süreçle ilgili kafama takılan her şeyi sordum. Sayın İnce de birkaçı hariç sorulara net yanıtlar verdi.



Kısacası tansiyonu yerinde, temposu iyi, verimli bir iş, gerçek bir televizyonculuk oldu.



İNCE VE MEYDANLAR



MUHARREM İnce’yi adaylığını açıkladığından beri ilk kez gördüm. Hitabı kuvvetli, polemiği seven, başarılı bir siyasetçi. Meydanlar iyi gelmiş. Bence siyasete hareket kattı.



Gördüğüm kadarıyla epey ders çalışıyor, danışmanları hemen her konuda bilgi notları hazırlıyor, ancak tabii her başlıkta detaylı konuşmak imkânsız, yine de pek hazırlıklı olmadığı bir konu gündeme gelirse ustaca onu çevirmeyi biliyor.



Muharrem İnce uzun vadede militan CHP’lilerin cereyanına kapılmayıp güler yüzlü ve kucaklayıcı bir çizgi benimserse Türk siyaseti önemli bir figür kazanacaktır.



SİVAS SORUSU



MUHARREM İnce 2013 yılında Meclis’te Aleviler ile ilgili tam 3 dakika 28 saniye süren çok güzel bir konuşma yapmıştı. “Biz Sünniler olarak Alevilerden özür dilemeliyiz. Cemevlerini savunmak için Alevi olmak gerekmez, insan olmak, demokrat olmak yeterlidir” diyordu İnce.



Yayında bu sözlerini hatırlattım, kendisini tebrik ettim. Alevi konusunda Türk sağ geleneği ve AK Parti’nin bugüne kadarki yaklaşımını yanlış bulduğumu belirttim.



Öte yandan bu konuda böylesine demokrat olabilen bir siyasetçinin mensup olduğu partinin, “Sivas katliam değildir, otelde perdeler yanmış, içerideki insanlar pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüşlerdir” diyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ittifak yapması hakkında ne düşündüğünü sordum.



Ancak bu soruya cevap vermek yerine “Bunu Cumhurbaşkanı’na sorabilir misin” diyerek topu taca attı Muharrem İnce.



Ben buradan bir kere daha hatırlatmak isterim. Elbette sorarım ancak:



1- Zaten Aleviler konusunda AK Parti’nin tutumunu yanlış bulduğumu söyleyen benim.



2- 3 gün önce telaffuz edilen sözlerin sahibiyle birlikte sandığa gidecek olan sizsiniz.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin