Nagehan Alçı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Lütfen... Bu yasağı kınayın ve eleştirin

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı dün Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası sonrası köşesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu." Dün hiçbir AK Partili bu karara sahip çıkmadı ama adamakıllı da karşı çıkmadılar. Lütfen eleştirin ve kınayın... "dedi.

Google Haberlere Abone ol
Nagehan Alçı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Lütfen... Bu yasağı kınayın ve eleştirin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret suçundan hapis cezası aldı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının "hukuksuz ve vicdansız" olduğunu belirterek, "Tayyip Bey lütfen bu siyasi yasak kararını eleştirin, aranıza mesafe koyun, kınayın. Tüm AK Partililerin de talebi bu olmalı. Dün hiçbir AK Partili bu karara sahip çıkmadı ama adamakıllı da karşı çıkmadılar. AK Parti, üzerindeki şaşkınlığı atmalı ve siyasi yasaklara her koşulda karşı olduğunu haykırmalı." diye yazdı.

"TOTALİTER BİR NOKTAYA SÜRÜKLENMEMELİYİZ"

Ekrem İmamoğlu'nun siyaseten yasaklanıp, dürüst bir seçim yapılmazsa, Türkiye'nin tam anlamıyla totaliter rejim haline geleceğini kaydeden Alçı, "Bunun olacağına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Türkiye bu totaliter noktaya sürüklenmemeli." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin