Nagehan Alçı: Turkuvaz Grubu Gülay Göktürk'e iş teklifinde bulundu

Nagehan Alçı, Akşam gazetesinden çıkarılan yazar Gülay Göktürk hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Nagehan Alçı: Turkuvaz Grubu Gülay Göktürk'e iş teklifinde bulundu

Milliyet Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, dünkü yazısında Akşam Gazetesi'nde bir yazısından dolayı işten çıkarılan Gülay Göktürk'ü yazdı.



Nagehan Alçı, Gülay Göktürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Serhat Albayrak tarafından kovulduğu haberlerini yalanlayarak Göktürk'ün 28 Şubat darbesinde, AK Parti kapatma davasında ve 17-25 Aralık operasyonlarında AK Parti'den yana olduğunu belirtti.



İşte Nagehan Alçı'nın Gülay Göktürk olayını anlattığı "Hurafeler ve Gerçekler" başlıklı yazısı:



Son dönemde medyada yaşananlar bağlamında gerçekler ve hurafeler birbirine karışıyor. Fısıltı gazetesi ve sosyal medya bu hurafelerle dolup taşıyor. Bizzat bildiğim ve şahit olduğum hakikatin dışında yalanların havada uçuştuğunu görüyorum.



Geçtiğimiz hafta içi çok değer verdiğim yazar Gülay Göktürk’ün gazetesiyle yolları ayrıldı. Ben şahsen bir Gülay Göktürk okuru olarak üzüldüm. Gülay Hanım hem 28 Şubat darbesinde, hem 27 Nisan olayında, hem AK Parti’ye açılan kapatma davasında, hem de 17-25 Aralık darbe teşebbüsleri sürecinde demokrasinin ve meşruiyetin tarafında saf tutmuş gerçek bir entelektüel. O zor günlerde tıpkı Etyen Mahçupyan gibi cemaatin bir gazetesinde yazdığı halde paralel yapıya karşı sert tavır alabilmiş bir cesur yürek. 17-25 Aralık sürecinde paralel çetenin darbeyle devirip hapse sokmak istediği Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dimdik durmuş bir aydın.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin