Nagehan Alçı: Taliban'daki kadınların hapsolduğu kabusu Cumhurbaşkanı Erdoğan bitirebilir!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Taliban'ın Afganistan'daki kız çocuklarının ve kadınlarının haklarını engelleyen politikalarına karşı çağrı yaptı. Alçı, bu politikaları Erdoğan'ın adımlarıyla son bulabileceğini düşündüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Nagehan Alçı: Taliban'daki kadınların hapsolduğu kabusu Cumhurbaşkanı Erdoğan bitirebilir!

Taliban'ın Afganistan'daki kız çocuklarının ve kadınlarının haklarını engelleyen politikalarını gündemine alan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu politikaları durdurabileceğini ifade ederek çağrıda bulundu. 

Alçı'nın yazısı şöyle: 

"...Ancak bırakın yalnızca ortaokul seviyesini, Taliban son günlerde kızlara yönelik eğitim yasağının kapsamını ilkokul ve üniversite öğrencilerini de içine alacak şekilde genişletti. Yani kızlara eğitimi toptan yasakladı. Hatta STK’larda görevli kadınların da çalışmaları yasaklandı.

Oraları görmüş, o talihsiz kadınları tanımış biri olarak düşündükçe içim kan ağlıyor. Milyonlarca kız çocuğu ve kadının üzerine adeta diri diri beton atılıyor ve dünya cılız çağrılar dışında bir şey yapmıyor. Bu hak mı? Adalet mi?

İşte Karzai’nin yılbaşı kartı bu korkutucu yasaklara karşı yeni bir çağrı yaptığı 29 Aralık’tan iki gün sonra geldi.

Israrla Taliban’a kapsayıcılık ve kız çocukları ile kadınları eve hapseden yasakları sonlandırma uyarısında bulunuyor eski devlet başkanı.

Ancak yönetime gelişinin üzerinden bir yıl ve 4 aydan fazla zaman geçen Taliban Hükümeti bırakın geri adım atmayı o koyu dışlayıcılığı daha artırıyor.

Tayyip Erdoğan devreye girmeli...

Ben buradan Karzai ile iyi ilişkileri olan Sayın Tayyip Erdoğan’a bir çağrı yapmak istiyorum.

Lütfen eski mevkidaşınızın çabasına destek verin…

Türkiye Afganistan için çok önemli. Kabil’de, Kandahar’da, Mezar-ı Şerif’te Türk deyince akan sular duruyor. Yeni yönetim döneminde büyükelçiliğini kapatmayan birkaç ülkeden biri oldu Türkiye.

Taliban yönetimi Ankara ile ilişkilere ve Sayın Erdoğan’a büyük önem veriyor.

Nasıl ki Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidara geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahire’de bir konuşma yapıp laikliğin önemini hatırlattıysa -ki o tarihi bir konuşmadır- şimdi de İslam toplumları üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak Taliban Hükümeti’ne kız çocuklarının eğitimi ve kadınların çalışması önündeki yasakları kaldırması için kuvvetli bir çağrı yapmalı.

Erdoğan’ın yapacağı çağrının etkisini başka hiçbir lider yaratamaz. Eminim böyle bir girişimi Sayın Emine Erdoğan, Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar da canı gönülden destekler.

Hatta keşke ailece çıkıp Afgan hemcinsleri için ses yükseltseler… Şayet böyle bir inisiyatif alırlarsa bu dünyada da geniş yankı bulur…"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin