Naci Görür'den İstanbul için kritik uyarı! "Ben de görev yaptım" dedi, İstanbul'daki 14 barajdan 7'sinin çok tehlikeli olduğunu söyledi

Marmara'da beklenen olası depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan bir açıklama daha geldi. Görür, bu kez İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyardı. İstanbul’daki 14 tane barajın, 7'sinin çok tehlikeli olduğun ve yıkılabileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Naci Görür'den İstanbul için kritik uyarı! "Ben de görev yaptım" dedi, İstanbul'daki 14 barajdan 7'sinin çok tehlikeli olduğunu söyledi

Bakırköy Florya’da ‘Afete Dayanıklı Şehir 17 Ağustos Anma Programı’ paneli düzenlendi. Panele, konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Naci Görür, ‘Deprem ve İstanbul’ konulu sunum yaptı.  Prof. Dr. Naci Görür, endişeyle beklenen 'Marmara Depremi' ve 'İstanbul Depremi' hakkında uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Görür,  özellikle şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyardı.  Görür, "İSKİ’nin barajlarında ben de görev yaptım. 14 tane barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz." dedi.

"RAFLAR PROJE DOLU AMA İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL" 

"Sürekli proje, proje... Bütün raflar proje doldu. Eminim dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan ülke Türkiye'dir. İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az." eleştirisinde bulundu. 

"DEPREM SONRASI ATIK TEHLİKESİ" 

Belediyeler ve hükümetin koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çeken Naci Görür'ün diğer bir uyarısı da depremden sonra ortaya çıkacak atıklarla ilgiliydi. 

Görür, "İstanbul'da en az yüz milyon ton atık çıkar. Bunun içinde asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi olur. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin