Müzik sektörü toz duman! MÜYAP'tan Medyatava'ya Youtube açıklaması

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde "Müzik dünyasında büyük sahtekarlık" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Youtube'un ortaya çıkardığı bu sahtekarlığı kimin yaptığını ortaya çıkarmasını isteyen Eyüboğlu'na MÜYAP Başkanı Bülent Forta'dan Medyatava aracılığıyla açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müzik sektörü toz duman! MÜYAP'tan Medyatava'ya Youtube açıklaması

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısını okuduğunu belirten MÜYAP Başkanı Bülent Forta; "Youtube'ta yapılan manipülasyon ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:



"Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Youtube'un yapmış olduğu araştırma ve açıklama doğruden ve sadece MÜYAP ile ilgili değil. Youtube bu periyodik çalışmalarını Universal - Sony gibi dünya müzik devleri için de yapıyor. Yani bu MÜYAP özelinde farkedilen ve büyük yolsuzluğu ortaya sermiş değil. Youutube geçen yıl diğer müzik devleri içinde aynı şeyi yaptı ve sekizyüzbin-1 Milyona yakın bir oynama hesaplamıştı. 



Youtube'un MÜYAP sayfasında farkettiği bu büyük manüpülasyon herhangi bir sanatçı, menejer yapılmış, organize edilmiş olabilir. Youtube ile yazıştık, listeleri bize en kısa zamanda geçecekler ve bizde bu sahtekarlığın kimler tarafından yapılmış olduğunu öğreneceğiz."



Ali Eyüboğlu'nun bugünkü Milliyet Cadde'de kaleme aldığı yazısı:



http://cadde.milliyet.com.tr/2013/08/19/YazarDetay/1751558/MUZIK_DUNYASINDA_BUYUK_SAHTEK%C3%82RLIK



(C) Medyatava






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin