Müzelere ulaşım ücretsiz oluyor!

TÜRSAB Müze Girişimleri ve TEMSA işbirliğiyle müzelere ücretsiz ulaşım dönemi başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Müzelere ulaşım ücretsiz oluyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Müze Girişimleri ve TEMSA’nın ortak projesi “Otobüsü Yakala Tarihe Yolculuğa Başla” projesi kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müzekart ve Müzekart+ sahipleri, her gün Taksim’den Tarihi Yarımada’ya oradan da Sabancı Müzesi’ne ücretsiz ulaşım olanağına kavuştu.



Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Arkeoloji Müzesi’nin de bulunduğu Tarihi Yarımada, İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk adresi. Her yıl yaklaşık 12 milyon kişi, bölgedeki müzeleri ziyaret ediyor. Sadece Topkapı Sarayı’nı ziyaret edenlerin sayısı yılda 3.5 milyona ulaşıyor.



TÜRKİYE’DE İLK KEZ MÜZELERE ÜCRETSİZ ULAŞIM



TÜRSAB Müze Girişimleri; yerli ve yabancı turistler ile müzeleri ziyaret etmek isteyen İstanbulluların Tarihi Yarımada’ya ulaşımını kolaylaştırmak için TEMSA ile işbirliğine imza attı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Otobüsü Yakala Tarihe Yolculuğa Başla!" projesi kapsamında TEMSA tarafından tahsis edilen konforlu bir otobüs, Haziran’ın üçüncü haftasından itibaren her gün saat 10.00’da Taksim Meydanı’ndan Sultanahmet’e doğru hareket edecek. Koltuk arkası ekranlarda Anadolu’daki tarihi ve kültürel değerlerle ilgili kısa filmin gösterileceği otobüs, saat 13.00’te Sultanahmet Meydanı’ndan ayrılarak uluslararası modern sergilere ev sahipliği yapan Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’ne doğru hareket edecek. Otobüs, saat 15.30’da Sakıp Sabancı Müzesi’nden ayrılarak Taksim’e geri dönecek.



İstanbul’un en prestijli müzelerine ücretsiz ulaşım hakkı kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müzekart ve Müzekart+ sahipleri yararlanabilecek.



“ÇAĞIRAN, KARŞILAYAN MÜZE ANLAYIŞI”



Konuyla ilgili olarak bugün İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde düzenlenen basın toplantısına İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik birer konuşma yaptı.



İstanbul’a gelen turistler için tarihi mekanları daha rahat gezilebilir ve kolay ulaşılabilir hale getireceklerinin altını çizen TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, “Karşılayan, çağıran, ağırlayan müze anlayışı çerçevesinde bir ilki başlatmış oluyoruz. İstanbul’ a gelen turistleri tarihle buluşturacağız, tarihimizi öğreteceğiz, kültür varlıklarımızın ne olduğunu göstermeye çalışacağız, her kolaylığı turistlerimize ve vatandaşlarımıza sunacağız. Restorasyonlarımız ve yeniliklerimiz devam ediyor. Bu bir kültürel sorumluluk projesidir” diye konuştu.



“TARİHE YOLCULUK BAŞLADI”



TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik de, “Turizm sektörü büyümeye devam ediyor. Ülkemiz her yıl yeni rekorlara koşuyor. İstanbul 10 milyonu aşkın turisti ağırlayan bir kent haline geldi. Bunlar yeter mi, yetmez. Turist sayısı ve geliri açısından önümüzdeki yıllarda daha fazla pay elde edeceğiz. Buna inanıyoruz. Bu başarıların elde edilmesinde TÜRSAB’ın çok önemli çalışmaları var. TEMSA olarak turizmin gelişimine katkı sağlayacak her projenin içinde yer almak bizim önceliklerimiz arasında. Otobüsü Yakala, Tarihe yolculuğa Başla Projesi’nin startını TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Uusoy ile birlikte bugün veriyoruz. Turistler tarihi mirasımızı keşif yolculuklarına Prestij otobüslerimizle çıkacaklar. Böylece müzelere ulaşım konforlu bir seyahat süreci ile sağlanmış olacak. Ayrıca seyahat süresinde turistlere araçlarımızda yer alan koltuk arkası ekranlarda Anadolu’daki tarihi ve kültürel değerlerle ilgili kısa film gösterilecek. TEMSA 65 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor. Binlerce TEMSA otobüsümüz yurtdışında ülkemizin gururu oluyor. Bu proje ile de turizmin gelişimine, ülkemizin değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz. Bundan sonra da turizm sektörünün gelişimine yönelik her projenin içinde yer almaya devam edeceğiz. TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy’a turizm sektörünün gelişmesine yönelik sürdürdüğü yoğun çabalar için hem ülkem adına hem de kurumumuz TEMSA adına teşekkür ediyoruz” dedi.



Konuşmaların ardından Başaran Ulusoy, TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik’le birlikte otobüse binerek, “Tarihe yolculuğu başlatıyoruz” dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin