Müzekart başvurusu nasıl yapılır. Ücretsiz Müzekart kimler alabilir. Müzekart nedir, avantajları neler?

MüzeKart ülkemizdeki birçok tarihi yeri, müzeleri ücretsiz gezmeye yarayan bir karttır. MüzeKart'ın bir ücreti olur ve tek ödemenin sonucunda bir sene boyunca müzeler sınırsız ziyaret edilir. Gençlerin sosyalleşmesi, gezip öğrenmesi için önemli olan MüzeKartın ücretsiz verileceği açıklandı. Peki MüzeKart başvurusu nasıl yapılır. Ücretsiz MüzeKart kimler alabilir. MüzeKart nedir, avantajları neler?

Müzekart başvurusu nasıl yapılır. Ücretsiz Müzekart kimler alabilir. Müzekart nedir, avantajları neler?

Müzekart ile Türkiye'nin dört bir yanındaki müzeler, örenyerleri, Milli Saraylar ücretsiz gezilebilir. 

Müzekart hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ücretsiz 'Müzekart GNS' verileceğini açıkladı. 

Müzekartı ücretsiz alabilmek için 18-25 yaş arasında olmak gerekiyor.

MÜZEKART GNS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Bak gençlere ücretsiz müzekart uygulamasını sosyal medya hesabından duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Bak, "Gençler, Müzekart GNS bu yıl da ücretsiz olarak hizmetinizde. Genç Ne Sever Platformumuzla gönlünüzden geçenleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'Genç Ne Sever' platformu kapsamında geçen sene hayata geçirilen ve 1 Temmuz 2022- 1 Ekim 2022 tarihleri arasında uygulanan projeden 325 bin genç faydalandı. Ücretsiz müzekart uygulaması bu sene de 13 Temmuz 2023- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında yeniden uygulanacak. Ücretsiz müzekartı almak isteyen gençler MüzeKart GNS üzerinden başvuru yapacak.

MÜZEKART GNS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MüzeKart GNS başvurusu yapmak için başvuru formu eksiksiz doldurulur. 

Mobil cihaza indirilebilen “Türkiye’nin Müzeleri” uygulaması üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra karekod alanından Müzekart GNS kontrol edilir.

Müzekart gişe girişinde bluetooth bağlantısı açılır ve barkod oluşturarak giriş yapılır.

MÜZEKART AVANTAJLARI NELER?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350’den fazla müze ve örenyerini bir sene boyunca ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Beykoz Cam Müzesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası, İstanbul Sinema Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi içersinde bulunan Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümünde geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin