Müze ve ören yerleri ücretlerine büyük zam geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: Zam Müze Kart uygulamasına geldi mi?

Türkiye'de son 2 aydır yükselen vergi kalemleri, dolar kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle hemen hemen her sektörden birbiri ardına zam haberleri geliyor. Son zam haberi de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Nisan ayında yüzde yüze yakın zamlanan müze ve ören yeri giriş ücretleri yüzde 50 ile yüzde 100 oranında artırıldı. Müze kart sahipleri bu zamdan etkilenecek mi?

Google Haberlere Abone ol
Müze ve ören yerleri ücretlerine büyük zam geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: Zam Müze Kart uygulamasına geldi mi?

Zam rüzgarına müze ve ören yerleri de takıldı. Geçtiğimiz nisan ayında yaklaşık yüzde 100 artan müze ve ören yerleri giriş ücretlerine yine zam yapıldı. 

Gerçek Gündem'in haberine göre müze ve ören yeri giriş ücretlerinde yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artışa gidildi. Buna göre İstanbul Havalimanı Müzesi'nin giriş ücreti 13 euro olarak belirlendi, Pamukkale Ören Yeri girişi de 700 lira oldu.

İşte bazı müze ve ören yerlerine giriş ücretleri

- Pamukkale Ören Yeri:  700 lira
- Aspendos: 340 lira
- Ihlara Vadisi: 330 lira
- Kız Kulesi: 550 lira
- Galata Kulesi 650 lira
- Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: 450 lira
- Göreme Ören Yeri: 480 lira
- Anadolu Medeniyetleri Müzesi: 280 lira
- Patara Ören Yeri: 340 lira
- Troya Müzesi: 330 lira

Zamlar 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Müze Kart uygulamasının yapıldığı çok sayıda müze ise Müze kart sahipleri için ücretsiz olmaya devam edecek. Yılda 60 lira ödeme yaparak bu karta sahip olunabiliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin