'Mutlu Kaya' soruşturmasında son durum!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Mutlu Kaya' soruşturmasında son durum!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan'ın, 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.



Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.



Geçen Salı günü Diyarbakır'dan Anakara GATA'ya sevk edilen Kaya'nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Ergani Cumhuriyet Savcısı Selahattin Halefoğlu, olayla ilgili olarak hazırladığı fezlekeyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Fezlekede Mutlu Kaya'yı vuran şüpheli Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma' suçundan ömür boyu ve 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.



MUTLU KANLAR İÇİNDE YATIYORDU 



Fezlekede Mutlu Kaya'nın ablasının evinde bulunduğu sırada başından vurularak yaralandığı belirtilirken, kardeşi H. K.'nın olayla ilgili ifadesine yer verildi. Fezlekedeki ifadesinde olay günü arkadaşı ile birlikte ders çalışmak için ablası Dilek Zengin'in evine gittiğini belirten H.K., "Mutlu İstanbul'da yapacağı konser için şarkı seçiyordu. 1.5 - 2 saat sonra yemek ve tatlı almak için Mutlu ve arkadaşım ile çıkıp yürüdük. Bu sırada Veysi Ercan önümüzü keserek korna çalmaya başladı. Ablam, 'Geri zekalı ne yapıyorsun, önümüzü neden kesiyorsun, sen kimsin, defol git' dedi. Bu sırada Veysi ise 'Arabaya binin. Sizi gideceğiniz yere ben götüreceğim' dedi. Ablam ise, 'Tatsızlık çıkmasın' dedi ve arabaya bindik.



Bir lokantaya gelerek yemek ve tatlı aldık. Ablam ve Veysi ise arabada kalıp konuştular. Sonra tekrar araca bindik. Veysi bizi Dilek ablamın evine getirdi. Mutlu telefonla oynuyordu. Saat 03.00 sıralarında Mutlu'nun 'Veysi' diye bağırma sesini duydum. Kapı önünde 3-4 el silah sesi geldi. Kapıya gittiğimde Mutlu kapının önünde kanlar içinde yatıyordu. Dışarı baktığımda Veysi Ercan'ın elinde koyu renkli bir tabanca gördüm. Yüz yüze gelince arabaya yöneldi ve araç uzaklaştı. Veysi 1.5-2 yıldır ablamı rahatsız ediyordu. Onunla evlenmek istiyordu ama ablam kabul etmiyordu" dedi.



MUTLU TELEFONLA ARADI 



Olay sırasında evde bulunan Mutlu Kaya'nın kardeşi H.K.'nın arkadaşı H.Y. ise, "Yemek almaya çıktığımızda Mutlu telefonumda kontör olup olmadığını sorarak, telefonumu alıp birini aramaya çalıştı. Aradığı kişi cevap vermiyordu. Telefonu geri vererek aradığı numaraya mesaj yazmamı istedi. Mesajda "Ben Mutlu cevap ver dengesiz" yazmamı istedi ve göndertti. Mesajdan sonra telefonu tekrar Mutlu'ya verdim. Mutlu aradığı numarayı Ercan olarak kaydetmemi istedi. Hastane kavşağına gelince Mutlu telefonla birini arayarak, 'Neredesin, ne zaman geliyorsun?' dedi ve bulunduğumuz yeri tarif etti. Bu sırada ablası Dilek Zengin, Mutlu'yu arayarak ne zaman geleceğimizi sordu. Mutlu ise "Canımız kavurma çekti. Alıp geleceğiz" dedi. Bir süre sonra bir araç hızla yanımızda durup korna çaldı.



Aracın içindeki kişi el işareti ile 'Gelin' dedi. Mutlu ise 'Gerizekalı bu nasıl giriş' diye cevap verdi. Araçta Mutlu'nun arkadaşı ve Ercan olarak tanıdığımız Veysi Ercan bulunuyordu. Mutlu aracın ön tarafında bindi. Yolda herhangi bir tartışma yaşanmadı. Lokantaya gidince Mutlu ve arkadaşı araçta kaldı. Biz yemek alıp, geri döndük. Mutlu ve Veysi arasında herhangi bir konuşma geçmedi. Sonra Veysi bizi yine geldiğimiz evin önüne bıraktı. Yemek yediğimiz sırada Mutlu kardeşine seslenerek, 'Veysi beni dışarı çağırıyor. Gitmeyeceğim ve affetmeyeceğim. Burnu sürtsün' dedi. Biz odada ders çalışırken iki el silah ve cam kırılma sesi geldi. Silah sesi üzerine Mutlu'nun kardeşi H. dışarı çıktı. Ben de peşinden çıktım. Mutlu'yu yerde görünce diğer ablasının odasına gidip onu uyandırdı" dedi.



KIZI KAÇIRACAĞIM 



Savcılık fezlekesinde olaydan önce Veysi Ercan'ın yanında bulunan arkadaşı C.Ç.'nin ifadesine de yer verildi. Akşam Veysi Ercan ile buluştuklarını söyleyen C.Ç., "Buluştuktan sonra araca bindik. Bir süre gittikten sonra Veysi 'Kızı kaçıracağım. Benimle geliyor musun' dedi. Ben teklifi kabul etmeyerek 'Hayır bu tür işlere karışmam, başımı yakamam' dedim. Bunun üzerine araçtan inerek Diyarbakır'a gitmemi istedi. Ben kendisini ikna etmeye çalıştam ama başaramadım. Üzerinde silah olduğunu ve polislerin geldiğini söyleyince ben panikleyerek araçtan indim" dedi.



SIKILAN 2 KURŞUN PATLAMADI 



Olay yerinde 2 boş kovan ve 2 dolu fişek bulunduğunu belirten savcı, Mutlu'nun yaralandığı noktada keşif yapıldığını da kaydetti. Savcı, keşifte elde edilen delillere göre sokak içerisinden evin içine bakıldığında içeride bulunan kişinin konumunun net olarak göründüğünü kaydetti. Olay yerinde ele geçirilen boş kovanların 7.65 milimetre çapında bir tabancadan atıldığını vurgulayan savcı, olay yerinde bulunan dolu iki fişeğin kapsülleri üzerinde ateşleme iğnesi darbe izinin bulunduğunu ifade etti. Olay yerinde bulunan dolu fişetlerin Mutlu Kaya'yı vuran silahtan çıktığı ve muhtemelen tetik çekildikten sonra ateşlenmediği için doldur-boşalt yapılarak yere atıldığı belirtildi. Savcı, bulunan iki dolu fişeğin olay yerindeki boş kovanlarla aynı silahtan atıldığını belirtti.



SUSMA HAKKINI KULLANDI 



Mutlu Kaya'nın el svaplarında atış artıklarına rastlanmadığı belirtilen fezlekede, şüpheli Veysi Ercan'dan alınan el svapları ve gömleğinde de atış artıkları bulunamadığı ifade edildi. Mutlu Kaya'nın tedavi altında olduğu için ifadesinin alınamadığını vurgulayan savcı, şüpheli Veysi Ercan'ın ifade vermeyerek susma hakkını kullandığını belirtti.



SAVCI:SAHNEYE ÇIKMASINI KABULLENEMEDİ 



Fezlekenin son bölümünde olayla ilgili değerlendirmesini açıklayan savcı, Mutlu Kaya ve Veysi Ercan'ın bir yıldan beri arkadaşlıklarının devam ettiğini belirtti. Mutlu Kaya'nın ses yarışmasında başarılı olması nedeniyle konserlere ve sahneye çıkmaya başladığını belirten savcı, şüpheli Veysi Ercan'ın bu durumu kabullenemediğini ve bu nedenle sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Olay günü Mutlu Kaya'nın Veysi Ercan ile haberleşmeye başladığını ve bulundukları yeri tarif ettiğini kaydeden savcı, şüphelinin bir süre sonra araçla belirtilen yere geldiğini ifade etti. Şüphelinin Mutlu Kaya ve yanındakileri eve bıraktıktan sonra arkadaşlarının yanına gittiğini ve Mutlu'yu kaçırmak için yardım istediğini belirten savcı, arkadaşlarının bu teklifi kabul etmediğini kaydetti.



ÖLDÜRMEK İSTEDİ, EYLEMİNİ TAMAMLAYAMADI. 



Fezlekede, Veysi Ercan'ın bunun üzerine Mutlu Kaya'nın ablasının evinin bulunduğu sokağa geldiği ve ele geçirilemeyen tabanca ile eve doğru 4 el ateş ettiği kaydedildi. İki fişeğin darbe izi almasına rağmen patlamadığı belirtilen fezlekede, diğer iki el atıştan birinin Mutlu Kaya'nın başına isabet ettiği ifade edildi. Sokak içerisinden Mutlu Kaya'nın vurulduğu eve bakıldığında buzlu camdan içeride bulunan kişilerin çok net bir şekilde fark edildiğini vurgulayan savcı fezlekede şu ifadelere yer verdi; "Şüphelinin etkili silah ile etkili mesafeden 4 el ateş etmesi, bu fişeklerden ikisinin elinde olmayan nedenlerle ateş almaması hususu dikkate alındığında Veysi Ercan'ın Mutlu Kaya'yı doğrudan kastla hareket ederek öldürmek istediği anlaşılmıştır." 



Şüphelinin kasten öldürme suçuna elverişli hareketlerle başlayıp, elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığını belirten savcı, Veysi Ercan'ın Mutlu Kaya'ya yönelik gerçekleştireceği silahlı eylemi daha öncede tasarlamış olduğunun gerektiğini vurguladı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin