Mutfakta pişer sahneye düşer!

'Mutfak ve İtiraflar' gösterisi, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mutfakta pişer sahneye düşer!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Aralık ayında İntema Mutfak sponsorluğunda Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğunun akrobasiyi ve dansı mutfağa taşıdığı projesi Mutfak ve İtiraflar’a ev sahipliği yapacak.   



Sahnelendiği her yerde beğeni toplayan, Mutfak ve İtiraflar gösterisi, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin mekân sponsorluğunda, 23-27 Aralık tarihleri arasında toplam altı gösteriyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. 



Mutfakta Pişer Sahneye Düşer…  



Mutfak ve İtiraflar, 90 dakika boyunca her şeyi ile kullanıma hazır büyük bir mutfak dekoru içinde dokunma, tat ve koku gibi duyuları ele alarak çocukluk anıları, ikili ilişkiler ve aile geleneklerini kendi sanatsal yorumlarıyla harmanlıyor. Akrobatik koreografileriyle dikkatleri üzerine çeken Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğunun 9 akrobat/dansçısı tarafından sahnelenen Mutfak ve İtiraflar yürekleri hoplatan akrobasi hareketleriyle, kendi besteledikleri müzikler ve de sessiz anlar eşliğinde, hayallerini, deneyimlerini, kökenlerini ve hayat hikâyelerini izleyicilere aktarıyor.  



Sirk, dans, tiyatro, müzik ve yemeğin uyumunun sergilendiği Mutfak ve İtiraflar izleyenlere benzersiz bir sahne deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Gösterinin koreografisi, topluluğun sanat yönetmenleri ve aynı zamanda kurucuları olan Shana Carroll ve Sébastian Soldevila’ya ait. Shana ve Sébastian aynı zamanda 2008 yılında Cirque du Soleil’in Quebec 400. yıl gösterisinin koreografisini de hazırlamış ve sahneledikleri koreografi övgüler almıştı. Gösteri için hazırlanmış özgün müziklerin yanı sıra, tanıdığımız ve sevdiğimiz müziklerin farklı yorumları da gösteriye eşlik ediyor. İstanbul’dan önce Almanya, İsveç, Fransa, İtalya, Avusturya, İspanya gibi ülkelerde de sahne alan ve 2014 yılında Montreal’de CINARS Bienali’nin açılış gösterisi olan Mutfak ve İtiraflar ile gittikleri bütün şehirlerde kapalı gişe oynayan topluluk izleyicinin beğenisini kazandı.



Topluluk 2006 yılından bu yana pek çok ödül alarak adından söz ettirdi. Sahneledikleri akrobatik performanslarla dikkat çeken ekip, 2008 yılında “Governer General’s Performing Arts Awards”, 2012 yılında ise Off Broadway Alliance ödüllerini aldı. Mondial du Cirque de Demain’den (Geleceğin Sirki Dünya Festivali) çeşitli yıllarda 4 altın madalya kazandı. Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak), 12 yılda 11 farklı gösterisini, 40 ülke ve 350 şehirde seyirciyle buluşturdu.  



2002 yılında kurulan ve Le Monde tarafından dünyanın en ünlü sirk topluluklarından biri olarak gösterilen Kanadalı topluluğun temel kuruluş amacı sirk sanatını geniş kitlelerle buluşturmak. Topluluğun 7 kurucusu Isabelle Chassé, Shana Carroll, Patrick Léonard, Faon Shane, Gypsy Snider, Sébastien Soldevila ve Samuel Tétreault da birbirinden farklı yetenek, deneyim ve özelliklerini ortak sanatsal hedefleri doğrultusunda bir araya getiriyor. 



Biletler 3 Ekim’de Satışta



Gösterinin biletleri 3 Ekim Cumartesi günü itibarıyla, Biletix satış kanallarından her gün ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında temin edilebiliyor. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satış dönemi ise 30 Eylül Çarşamba (Siyah-Beyaz Lale üyeleri), 1 Ekim Perşembe ve 2 Ekim Cuma (Kırmızı – Sarı Lale üyeleri). Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alınabiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin