Mutfağınızda varsa direkt çöpe atın. Zararlarını duyunca ağzınıza sürmek istemeyeceksiniz

Günlük olarak sıklıkla tükettiğimiz bazı besinler ne yazık ki beyin sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Beyin sağlığını bozan bu besinler hafıza üzerinde de kayıplara neden oluyor. Zaralarını okuduktan sonra bir daha asla bu besinler tüketmek istemeyeceksiniz. İşte beyin sağlığını yerle bir eden besinler

Mutfağınızda varsa direkt çöpe atın. Zararlarını duyunca ağzınıza sürmek istemeyeceksiniz

Vücudumuzdaki en önemli organlardan biri beyindir. Beyin, kalbimizin çarpması ve nefes alması da dahil olmak üzere vücudunuzun tüm süreçlerine yardımcı olur.

Bu nedenle dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni, beynimizin en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bazı yemekler beyniniz için kötüdür. Çünkü hafızanızı ve ruh halinizi etkilerken demans riskini de artırır.

Beyniniz için mükemmel olan gıdalar bu hayati organın sağlığını destekleyebilir ve hafıza ve odaklanma gibi belirli zihinsel işlevlere yönelik kapasitenizi geliştirebilir.

Bu nedenle beynimiz için kötü olan besinleri kesinlikle tüketmemek gerekiyor. İşte beyin sağlığını yerle bir eden besinler…

YÜKSEK ŞEKERLİ YİYECEKLER

Aşırı şekerli yiyecek ve içeceklerden mutlaka uzak durmalısınız. Bunlar kan şekeriniz yükselten içerikleridir. Bu da kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskinizi artırır.

Her iki hastalığın da beyin üzerinde olumsuz etkileri olma geçmişi vardır. Şekere aşırı düşkünlük aynı zamanda beyindeki insülin direncini de artırabilir.

Bu da öğrenme, hafıza ve nöron gelişimi üzerinde olumsuz etki yaratarak ne yazık ki beyin sağlığınızı mahvedebilir.

Mutfağınızda varsa direkt çöpe atın. Zararlarını duyunca ağzınıza sürmek istemeyeceksiniz

TRANS YAĞ

Hayvanlar doğal olarak bu tür doymamış yağları içerir ve bu yağlar aynı zamanda işlenerek donma, margarin ve bitkisel yağlar gibi gıdalarda da bulunur.

Beynin üretkenliği ve nöronal aktivitesi, trans yağa bağlı iltihaplanma nedeniyle yavaşlar. Beyin sağlığı ve hücre büyümesi için mükemmel olan Omega-3 yağ asitleri diyetlerde tüketilmelidir.

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Beyaz un kullanılarak yapılan gıdalar işlenmiş tahıllar içerebilir. Yüksek glisemik indeksleri nedeniyle vücudunuz tarafından kolayca emilirler.

Bu besinler kan şekeri ve insülin seviyelerinde de artışa neden olduklarından dolayı da maalesef ki hafıza gelişimini etkiler.

Beyninizin kısa süreli anıları uzun vadeli anılara dönüştürmekten sorumlu bölgesi ‘hipokampüs’ adı verilen bölge, bu ani artışların neden olduğu iltihaplanmadan doğrudan etkilenir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin