'Mutfağım'ın tenceresi 3. sezonda kaynıyor!

Kanal D'de erkana gelecek programda yeni şehirler ve mutfaklar keşfediliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Mutfağım'ın tenceresi 3. sezonda kaynıyor!

Nursel Ergin, 'Mutfağım' programıyla Türkiye'yi dolaşmaya, farklı mutfaklara konuk olmaya devam ediyor. Program, ağız sulandıran tarifler ve yemeklerle her Cumartesi ve Pazar 12.15'te ekrana gelecek.



26 Ekim Cumartesi günü yayınlanacak olan ilk bölümünde 'Mutfağım', Kayseri’de Esra Büyükgöncü'nün evine konuk oluyor.



Esra Hanım’la Nursel ilk olarak kadayıf sarması yaptılar. Yufkanın içine konulan kadayıf ve cevizi rulo şeklinde sardılar, üzerine tereyağı gezdirip fırına verdiler, ortaya tadına doyulmaz şerbetli bir tatlı çıkardılar.



Esra Hanım’ın ikinci yemeği Kayseri'nin 'olmazsa olmazı' purov mantısıydı. Kare kare kesilen hamurları, teneke peyniri, beyaz soğan ve kırmızıbiberle buluşturdular, üçgen şeklinde kapatılan hamurları tepsiye sırt sırta dizip  kızarttılar. Domates ve biber salçası sosuyla servis edilen eşsiz bir lezzete ulaştılar.



Üçüncü olarak ise fırın ağzı yemeği yaptılar. Pirzolaları pul biber, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp, tepsiye dizdiler, sarımsak, domates ve biberle süsleyip fırına verdiler.  Kayseri’ ye has bu lezzeti, fırın ağzını, iç pilavla da sundular.



Esra Hanım son olarak ise, 'pastırmasız olmaz' diyerek pastırmalı ıspanak kavurması yaptı. Nursel ve Esra Hanım, rondodan geçirilen ıspanakları haşlanmış pirinçle harmanladılar, küp küp doğranmış pastırma ekleyip , güveç kaplarına yerleştirdiler.  Rendelenmiş kaşarla fırına verilen pastırmalı ıspanağı  yumurtayla da süslediler.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin