Mustafa Sarıgül’den Trabzon'da iddialı açıklamalar: Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Ayıdan post, Amerika’dan dost olmaz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, savunma sanayi konusunda Türkiye’nin Amerika'nın ilerisinde olduğunu savundu. Sarıgül "Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Ayıdan post, Amerika’dan dost olmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül’den Trabzon'da iddialı açıklamalar: Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Ayıdan post, Amerika’dan dost olmaz

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Sarıgül, partilerle birlikte kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Kent merkezindeki sebze meyve halini ziyaret eden Sarıgül sonrasında Akçaabat ilçesinde Karadeniz bölgesi il başkanları ve teşkilat mensuplarıyla buluştu. 

'BİR SİYASİYİ KANUNLA YOK EDEMESSİNİZ'

Ziyaretleri sonrası açıklamada bulunan Mustafa Sarıgül, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde aday olamayacağına yönelik söylemlere ilişkin konuşan Sarıgül, “Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Bir siyasinin yok olma şekli demokrasilerde sandıktır. Sayın Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacaktır. Karşısına başka adaylar da çıkacak. Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak. Demokratik bir ortamda seçim yapılacak. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmak doğru değildir. Demokrasilerde güç halkın gücüdür. Sayın Cumhurbaşkanının da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir” ifadelerini kullandı.  

‘AYIDAN POST AMERİKA'DAN DOST OLMAZ’

Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsveç’in NATO’ya alınmaması halinde Türkiye’ye F-16 uçağı vermeme yönündeki tavrını değerlendiren Sarıgül, “Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Çünkü savunma sanayi konusunda biz Amerika’yı aştık, daha da aşacağız. Onun için ‘hoşt Amerika’ derler. Türkiye’nin, dünyanın neresinde bir olay varsa anlayın ki, onun altında Amerika vardır. ABD ve Pentagon Türkiye’yi kıskanacak, Allah’ımın izniyle Türk savunma sanayi de Amerika’ya ders verecek” diye konuştu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin