Mustafa Sarıgül'den 6'lı masaya tepki: İktidarın ekmeğine yağ çaldılar

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pazar Siyaseti programına konuk olan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken 6'lı masa açıklaması. 6'lı masa hakkında değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, "İktidarın ekmeğine yağ çaldılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül'den 6'lı masaya tepki: İktidarın ekmeğine yağ çaldılar

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,  Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Sarıgül, "6'lı masa iktidarın ekmeğine yağ çaldı" açıklamasında bulundu.

 "Türkiye’de ifade özgürlüğü ve sanat özgürlüğünün sıkıntıya düştüğünü görüyoruz"

Türkiye’de ifade özgürlüğünün sıkıntıya düştüğünü söyleyen Sarıgül, "Türkiye’de bugün maalesef olumsuzluklar, işsizlikler var ve giderek yoksullaşan bir yapı var. Hukukun üstünlüğünün tehlikede olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ifade özgürlüğü ve sanat özgürlüğünün sıkıntıya düştüğünü görüyoruz. Konserlerin iptal olması doğru değil" ifadelerini kullandı. 

"Geciken adalet, adalet değildir"

Kavala ve Demirtaş’ın hakkında değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, "Kavala ve Demirtaş’ı kişisel olarak tanırım. Geciken adalet, adalet değildir. Bir an önce yargının tecelli etmesi gerekir. Avrupa Birliği normlarına da uymamız şart. Biz Avrupa Birliği, evrensel hukuk kuralları diyorsak bunlara uymamız lazım" dedi. 

"O insanlar kargo paketi değil"

Sığınmacı politikasıyla gündemde olan Özdağ hakkında konuşan Sarıgül, "Ümit Özdağ’ın konuşmalarını biraz romantik buluyoruz. İktidara geldim hemen göndereceğim mantığını doğru bulmayız o insanlar kargo paketi değil. Kolay kolay gitmezler ama gitmeleri gerekir. Bunun en doğrusu AB ülkelerini mültecileri eşit olarak alması" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye’de gündemi belirleyen bir partiyiz"

Türkiye’de gündemi belirleyen bir parti olduklarını söyleyen Sarıgül, "İlk defa tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıyı söyleyen biziz. Demokratik parlamenter sistemi savunan biziz, bizden sonra diğer partiler söylediler" dedi. 

"Büyük bir ekonomik yaptırımlarla karşı karşıyayız"

İklim krizi hakkında değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, "Karbon emisyon hacmini aşağı çekemezsek, iklim değişikliğine ayak uyduramazsak büyük bir ekonomik yaptırımlarla karşı karşıyayız. Bu konu A partisinin B partisinin değil, hepimizin konusu. Tabi ki iktidarın tedbirler alması lazım, her şeyi sanayiciden bekleyemeyiz" dedi. 

"6'lı masa iktidarın ekmeğine yağ çaldı"

6'lı masa hakkında değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, "Türkiye iki ittifaka mahkum kalmayacak kadar çok büyük bir ülkedir. Siyasi partiler arasında iş birliği her zaman olabilir. Bu kurulan masanın erken kurulduğu kanısındayız. Bu masa iktidarın ekmeğine yağ çaldı" ifadelerini kullandı. 

Sarıgül Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili şu öneride bulundu: 

"Bütün grubu olan partiler parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmalı ve iktidara şu yetkiyi vermeli. ‘NATO’ya Finlandiya’nın ve İsveç’in girmesine çekincemizin kalkmasını istiyorsa, 6 milyon Türkiye’deki mülteciyi eşit oranda kendi ülkelerine almalılar’ demeli"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin