Mustafa Sarıgül Kılıçdaroğlu ile ne konuştu? Sarıgül o buluşmanın ayrıntılarını tv100'e anlattı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmiş ve desteğini açıklamıştı. Mustafa Sarıgül, tv100 yayınına konuk oldu ve Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül Kılıçdaroğlu ile ne konuştu? Sarıgül o buluşmanın ayrıntılarını tv100'e anlattı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüştü.

TDP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, ortak basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Birlikte Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz lazım. Güzel bir görüşme oldu. Sayın Sarıgül'e ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Sarıgül ise, "Türkiye Cumhuriyetimizin inşallah 13. Cumhurbaşkanını ve arkadaşlarını ağırlamaktan gurur duyduk. Çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi parlamenter sisteme geçirecek adaydır. Barış kazansın, dostluk kazansın, laiklik kazansın" diye konuştu ve Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Dünkü görüşmeden sonra TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, tv100 canlı yayınında Osman Kenan Çapoğlu'nun konuğu oldu ve Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. 

Mustafa Sarıgül, "Biz Türkiye Değişim Partisi olarak kurulduğumuzdan bu yana 50+1 sisteminin doğru bir sistem olmadığını, başkanlık sisteminin Türkiye’yi yorduğunu, Türkiye’yi sıkıntıya soktuğunu hep anlattık. Sayın Kılıçdaroğlu ile birleştiğimiz noktalardan bir tanesi de bu." dedi.

Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu demokratik parlamenter sistemi Türkiye’ye geçirmede en doğru aday. Bilgisiyle, becerisiyle, yetenekleriyle. Türkiye’yi rahat bir ortama, demokratik bir ortama sokacak olan ismin Sayın Kılıçdaroğlu olacağına biz inandık." ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin