Mustafa Koç ve Necati Şaşmaz'ın Gezi'yle ilgili yorumlarına itiraz var: Ne nazar ne hıçkırık bu!

Ali Eyüboğlu, iki ismin Gezi Parkı'yla ilgili açıklamalarını yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Koç ve Necati Şaşmaz'ın Gezi'yle ilgili yorumlarına itiraz var: Ne nazar ne hıçkırık bu!

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesine, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve oyuncu Necati Şaşmaz'ı taşıdı.



Koç'un Gezi olayları sonrası yaptığı, “Mayısın ortasına kadar baktığınızda Türkiye’de her şey hakikaten gıpta edilecek durumdaydı. Mayıs başı Londra’ya gittiğimizde ne kadar kapı çaldıysak herkes Türkiye’den övgüyle bahsediyordu. Hıçkırık mı, öksürük mü tuttu diyeyim artık?” açıklamasını ve Şaşmaz'ın "Sanırım bize nazar değdi" açıklamasıyla benzerlik kuran Eyüboğlu'nun yazısı şu şekilde:



"NE NAZAR NE HIÇKIRIK BU!



Türkiye’nin üzerinde dolaşan karabulutların nedeni her neyse devasını bulmak lazım. Nazarsa kurşun döktürelim, hıçkırıksa su içelim ya da öksürükse şurubunu alalım



Tarih, 12 Haziran 2013... 11 yıldır “Kurtlar Vadisi” dizisinde “Polat Alemdar”ı oynayan Necati Şaşmaz, arkadaşı ve meslektaşı Hasan Kaçan’la birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyarete gitti. Şaşmaz’ın o toplantıdan çıkışta “Gezi Parkı” açıklamalarına dair akıllarımızda iz bırakan sözlerinden biri şuydu: “Türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Sanırım bize nazar değdi”

Tarih, 18 Eylül 2013... Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Gezi Parkı olaylarının ardından ilk kez konuştu. Koç, Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinde bir araya geldiği ekonomi gazetecilerine “Gezi Parkı”na dair şöyle bir açıklamada bulundu:

“Mayısın ortasına kadar baktığınızda Türkiye’de her şey hakikaten gıpta edilecek durumdaydı. Mayıs başı Londra’ya gittiğimizde ne kadar kapı çaldıysak herkes Türkiye’den övgüyle bahsediyordu. Hıçkırık mı, öksürük mü tuttu diyeyim artık?”



Sahi bize ne oldu?

Necati Şaşmaz’ın dediği gibi “Nazar mı değdi”, yoksa Mustafa Koç’un teşhisi gibi “hıçkırık” ya da “öksürük” mü tuttu bizi?

Bir karar verin de ona göre tedbirimizi alalım.“Nazar”sa nefesi güçlü birine okunmak ya da kurşun döktürmek lazım...

“Hıçkırık”sa “su iç geçer” derler, “öksürük”se şurubu var ama bunların hiçbiri değil de Gezi Parkı eylemleri “tamamen sosyolojik bir vaka” gibi geliyor bana..."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin