Mustafa Balbay'dan Silivri'ye ziyaret

CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci, tutuklu gazetecileri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay'dan Silivri'ye ziyaret

CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazetecileri ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.



Cezaevinde, Tuncay Özkan, Hikmet Çiçek, Deniz Yıldırım, Turan Özlü'yü, Basın Konseyi üyeleri ile ziyaret ettiğini belirten Balbay, ziyaretinin tüm meslektaşları adına olduğunu söyledi. 



Anayasa Mahkemesi'nin kendisiyle ilgili verdiği karardan sonra diğer tutuklu 5 milletvekiliyle ilgili yerel mahkemenin, aynı karara uymamasının kendisini üzdüğünü dile getiren Balbay, ''Hukuk; Ankara'da ayrı, Silivri'de ayrı, Diyarbakır'da ayrı olmamalıdır. Hukuk, Ergenekon davasına ayrı, 'KCK' davasına ayrı, öteki davalara ayrı uygulanmamalıdır. Hukukun ortak bir dilinin olması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.



Balbay, ilk dileğinin cezaevindeki 5 milletvekilinin serbest bırakılması olduğunu aktararak, ''Bir başka dileğim ise o tartışmalı davaların artık en azından tutuksuz devam etmesidir. En son dün 28 Şubat davasıyla ilgili hiçbir tutuklu sanığın kalmaması bence adil yargılama açısından, o insanların kendilerini daha sağlıklı savunabilmeleri açısından da önemli bir adımdır. Siz düşünebiliyor musunuz, Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki kurallarla Trabzonspor-Beşiktaş maçındaki kurallar ayrıdır denebilir mi? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Ya da maçın ilk yarısında şu kurallar uygulanacak, ikinci yarısında bu kurallar uygulanacak denilebilir mi? Bu olmamalı. Bugün gerçekten hükümetin de karşı karşıya kaldığı, hükümet yetkililerin de yakındığı bu hukuksuzluk ortamını gidermenin başlıca yolu herkesin kabul edebileceği ortak paydaya gelmektir'' değerlendirmesinde bulundu.



Herkesin bir araya gelerek, Terörle Mücadele Kanunu ve devlete yönelik suçlar denilen tartışmalı yasaların netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Balbay, suç tanımının daha dar ve tanımlanabilir hale gelmesinin bile pek çok kişinin cezaevinden çıkmasını sağlayacağını anlattı. 



"Hiç kimsenin adil yargılanma hakkı engellenmemelidir"



Bir gazetecinin "Son gelişmelerle ilgili neler diyorsunuz?" sorusuna Balbay, şu yanıtı verdi:



"Ben bu görüntüleri biliyorum. Sabaha karşı insanları alıyorsunuz. Gerçekten o görüntünün kamuoyuna sunulan şekliyle olup olmadığı aylar sonra nasıl ortaya çıkacak? Ben geçmiş davalardan biliyorum. 3 ayrı şekilde ortaya çıkmıştı, çok somut görüntüler geçmişteki. Benim dileğim tabii ki yolsuzluklarla mücadele edilsin. Geçmişte biz de bunları söyledik ama çekiçle sinek ezilmez. 50-60 kişiyi bir araya getirip hepsini aynı torbanın içine koyalım denilemez. 24 saat sonra birkaç kişiyi serbest bıraktılar. Madem bırakacaktınız sabaha karşı 5'te neden aldınız? Yolsuzlukların üzerine gidilmeli ama sabaha karşı 5'te de böyle bir operasyon, tartışmalı operasyon olmamalı diye düşünüyorum." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin