MUSTAFA BALBAY MAZBATASINI ALDI

CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Mustafa Balbay’ın mazbatasını, avukatları Mehmet İpek ve Oktay Yılmaz İzmir İl Seçim Kurulu’ndan aldı.

Google Haberlere Abone ol
MUSTAFA BALBAY MAZBATASINI ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci - yazar Mustafa Balbay’ın mazbatasını, avukatları Mehmet İpek ve Oktay Yılmaz İzmir İl Seçim Kurulu’ndan aldı.


 


Balbay’ın mazbatasını bugün (20 Haziran Pazartesi) sabah saatlerinde İzmir’den alan avukatlar, tahliye talebini 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletmek üzere İstanbul’a hareket etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen İkinci Ergenekon davasında iki yılı aşkın bir süredir tutuklu yargılanan ve CHP İzmir 2. Bölge’den milletvekili seçilen Mustafa Balbay’ın Avukatı Mehmet İpek, mahkemeye mazbatayla birlikte başvurarak tahliyesini isteyeceklerini söyledi. 


 


Avukat Mehmet İpek, “Tahliye talebimizi dosyadaki mevcut delil durumu, suç şüphesinin, kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesi ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, yetişirse bugün (20 Haziran Pazartesi) aksi takdirde yarın sabah ileteceğiz. Dosyadaki mevcut taleplerimize daha önce milletvekili seçildikten sonra tahliye edilen siyasilerle ilgili emsal kararlara atıfta bulunarak, kanunlar önünde eşitlik ilkesi gereğince bir tedbir olan tutuklamanın sona erdirilmesini de ekleyeceğiz” diye konuştu.


 


Avukat İpek, tahliye talebini sunduktan sonra mahkemenin vereceği kararı bekleyeceklerini ifade ederek, Balbay’ın 24 Haziran’da yapılacak yemin törenine yetişmesini umut ettiklerini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin