Mustafa Balbay 4 yıl 278 gün sonra sonra ilk yazısını dışarıdan yazdı

CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet yazarı, köşe yazısını uzun bir aradan sonra dışarıdan kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay 4 yıl 278 gün sonra sonra ilk yazısını dışarıdan yazdı

4 yıl 278 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesinde yer alan bugünkü köşe yazısını uzun bir aradan sonra hapishane dışında yazdı.



Cumhuriyet gazetesinin manşetinde Balbay'ın 'Meclis'ten merhaba... Bu satırları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yemin ettikten bir süre sonra yazıyorum' ifadelerine yer verildi.



Balbay'ın bugünkü köşe yazısı şu şekilde:



Meclis’ten Merhaba...



Bu satırları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yemin ettikten bir süre sonra yazıyorum.

 

5 yıldır ilk kez zaman dilimi olarak “dün”den söz ediyorum. Hapiste yazılarımı yazarken en az 4-5 gün önceden kaleme almak durumunda olduğum için, söz edebildiğim en kısa zaman dilimi “hafta” oluyordu. 



Özgürlükte yıllardır gazeteci olarak girdiğim Meclis’e dün ilk kez milletvekili sıfatıyla adım atarken her şeye rağmen içimde olağanüstü bir coşku ve heyecan vardı. 

Hapiste izleyebildiğim 23 televizyon kanalından biri saat 15.00 ila 19.00 arasında Meclis yayını da yapan TRT kanalıydı. Meclis çalışmalarını günlük ziyaretçi trafiği içinde fırsat buldukça izliyordum. Ancak içine girip çalışmalara ortak olmak bir başka duygu. 



Sincan 1. No’lu Cezaevi’nin dış kapısından çıktıktan 17 saat sonra Meclis kapısından içeri girdim. Başta da vurguladığım gibi her şeye rağmen içimde pozitif duygular vardı. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun asıl olan; o sorunun büyüklüğü değil, onun üzerine gitme ve çözme gücüdür.

 

Yazı aramızda, içimde böyle bir gücü çoğaltabileceğime ve Meclis çatısı altında pek çok kişiyle paylaşabileceğime inanıyorum.



***



Tutuklanmadan önceki gazetecilik yaşamımda toplumla iç içe olmayı hem görev hem eğitim saydım, hem de çok sevdim. Ayda ortalama 10 konferansa katılıyordum. Bunlardan en az ikisi Ankara dışında oluyordu. Günlük gazetecilik temposu içinde pek çok yazımı da yoldan yazdırıyordum. Şimdi bu satırları da 5 yıldır ilk kez elle değil, sözle yazıyorum. Arkadaşlar bir bilgisayar bulalım dediler, önce anlamamışım, “Ne o?” dedim. Meğer yeni icat edilmiş, yepyeni bir iletişim aracıymış! 



Panel ve konferanslarda salondakilerle düşüncelerimi duygularımı paylaştıktan sonra sorular bölümünde zaman zaman şöyle bir öneriyle karşılaşırdım: 



“Neden siyasete girmiyorsunuz?” 



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin