Müslüm'ün yapımcısından kurgu iddialarına cevap!

Mustafa Uslu, iddialara açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüm'ün yapımcısından kurgu iddialarına cevap!

Arabesk müziğin efnasi Müslüm Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Müslüm' filminde, Gürses'in babasının, eski eşini ve kızı Ezo'yu öldürdüğü sahnenin kurgu olduğu, ayrıca Gürses'in kız kardeşinin de olmadığı iddia edildi. Kanal D'de yayınlanan '2. Sayfa' programına telefonla bağlanan Mustafa Uslu, bu iddialara açıklık getirdi.



'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu, şu açıklamalarda bulundu:



"Filmi yaparken önce Muhterem Nur'la mülakat yaptık Müslüm abinin hayat hikayesini anlattı. Adana'ya giderek mahalle muhtarı ve hayatına giren insanlarla görüştük. Bize anlatılan hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım'ın anlattığı Ezo'nun annesinin cinayetinin işlendiği gün rahmetli olduğu. Biz de bununla ilgili belgeler de var. Ezo'nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede? Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor yandaki evin damına kaçıyor orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük."



'Cinayeti yumuşatarak verdik'



"Günümüzde kadına şiddetin konu olduğu günlerde bunu böyle yapmayalım daha estetik bir anlatım diliyle anlatalım diye böyle yaptık. Hatta bunu böyle çektiğimiz bile bile çok kaba oldu. Araya metaforik bir şey koymak için kedinin gelerek güvencinleri öldürdürdüğü sahneyi koyduk. O benim küçükken yaşadığım bir hikayeydi. Babam bana yapmıştı onu. Babam ben küçükken güvercinlerimle çok mutluyum diye kafeslerin kapısını açıp kedilerin yemesine izin vermişti. Biz olayı daha yumuşatmak istedik. İşimi özenli yapmaya çalışıyorum. Mesela Harbiye sahnesini üç kere çektik. Hayatımızın en mutlu günlerini yaşıyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin