'Müslüm Gürses'in 40'ı dolmadan albüm yok'

Gürses'in eşi Muhterem Nur, sanatçının çıkması beklenen albümü hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Müslüm Gürses'in 40'ı dolmadan albüm yok'

Hayranları 3 Mart’ta aramızdan ayrılan arabesk müziğinin baba lakaplı ünlü müzisyeni Müslüm Gürses’in hastaneye yatmadan önce okumalarını tamamladığı son albümünü merakla bekliyor. Gürses geçen kasım ayında geçirdiği baypass ameliyatı öncesi Kadırga Müzik’in patronu Yusuf Ziya Oran ile yeni albümü için el sıkışmıştı. Parasını peşin aldığı albümün okumalarını tamamlamadan hastaneye yatmak istemeyen Gürses, son bir parça içine sinmeyince de eşi Muhterem Nur’dan izin alıp ameliyattan 1 gün önce 14 Kasım akşamı stüdyoya girmiş ve o parçanın okumasını da tamamlamıştı.



Ömrü yetmedi



Ancak Gürses’in ömrü, son albümünün piyasaya çıktığını görmeye yetmedi. Gürses’in yapımcısı Oran, hastanede süren 4 aylık yaşam savaşı sırasında sanatçıya saygısından dolayı albümle ilgili hiçbir promosyon çalışması yapmadı. Gürses fotoğraf çekimini de yaptığı son albümünde “Karadır Kaşların”, “Çaya İner Ağlarım” ve “Ervah-ı Ezelden Veda” gibi sevilen ünlü eserleri yeniden seslendirmişti. Gürses’in eşi Muhterem Nur, merakla beklenen albümün çıkış tarihiyle ilgili “Müslüm’ün 40’ı dolmadan albümün çıkmasını istemiyorum. Benim albümün çıkışı için bir imza atmam gerekiyor. Müslüm okumaları yapmış ama son olarak atması gereken imzayı hastaneden çıktıktan sonra atmayı planlamıştı. Maalesef kısmet olmadı, ömrü yetmedi. Şimdi 11 Nisan‘da 40’ını Şişli Camisi’nde ikindi vakti yapacağız. Onu hiç yalnız bırakmayan sevenlerini bekliyorum, yine gelirlerse sevinirim” dedi.



Mezar taşı kitap şeklinde



Doktorlarının önerisine rağmen bel fıtığı ameliyatı geçirmeyen ve ağrılara ilaçlarla dayanmaya çalıştığını anlatan Nur, “Ameliyat olmayacağım. İlaçlarla dayanmaya çalışıyorum. Belki bu benim için bir son olur, ben de böylece kurtulurum. Şimdi Müslüm’ün mezarı yapılıyor, mermerleri kesiliyor. Haftaiçi sanırım biter. Onun bitmesini bekliyorum.



Mezar taşını kitap şeklinde yaptırıyorum. Sol tarafa eşimin ismi yazılacak. Sağ taraf boş kalacak. Oraya benim adım yazılacak. Mezar iki katlı... Alt katında benim canım yatıyor. O içine girdi. Üst katında da benim yerim hazır duracak. Ne yapalım? Eninde sonunda herkes gidici... Mahşere kadar Müslüm’le beraber olacağız” diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin