Musa Anter Ödülleri'ne başvuru 7 Eylül'de sona eriyor

Yarışmaya katılacak olan eserlerin en geç 7 Eylül 2013'e kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Musa Anter Ödülleri'ne başvuru 7 Eylül'de sona eriyor

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'ne başvurabilmek için iki hafta kaldı, yarışmaya katılacak olan eserlerin en geç 7 Eylül 2013'e kadar teslim edilmesi gerekiyor.



Kürtçe ve Türkçe olarak iki dilde gerçekleşecek olan yarışma "Kütçe haber", "Türkçe haber", "Fotoğraf" ve "Karikatür" olmak üzere dört dalda düzenlenecek. Bu dallar haricinde Gurbetelli Ersöz Özel Ödülü de verilecek.



Haber ve fotoğraf dallarında değerlendirme, yarışmaya doğrudan gönderilen çalışmaların yanı sıra ön eleme kurullarının seçici kurullara önerileri de dikkate alınarak yapılacak.



Yarışmaya seçici kurul üyeleriyle Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazeteleri çalışanları katılamıyor ve her katılımcı ancak bir dalda yarışabiliyor. Yarışmaya katılan eserlerin yayımlanmamış ya da 20 Eylül 2012'den sonra yayımlanmış olması gerekiyor.



En geç 7 Eylül 2013'e kadar ulaştırılması gereken eserlerin şu koşulları yerine getirmesi gerekiyor:



* Haber dalında yarışacak eserlerin beş nüsha olarak gönderilmeli.



* Karikatür ve fotoğraf dalında yarışmaya gönderilecek olan eserlerin arka yüzlerinin sol alt köşesine bir etiketle eserin adı, fotoğrafsa çekildiği yer ve tarih yazılmalı.



* Eserler en az 18x24 boyutlarında renkli ya da siyah beyaz olmalı.



* Adaylar eserlerini, öz yaşam öyküleri ve bir adet fotoğrafla birlikte göndermeliler.



* Türkçe haber, fotoğraf ve karikatür haber kategorisinde yarışacak olan adaylar çalışmalarını Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Maç Sokak No: 15 Beyoğlu / İstanbul (Tel:0212 251 87 42 / Fax: 0212 251 87 28) adresine ulaştırmalı.



* Kürtçe haber kategorisinde yarışacak adaylar eserlerini Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıtkı Göral Caddesi 13. Sokak Yeni Bina Kürtçe Dil Kursu Kat: 2 Kayapınar / Diyarbakır (Tel: 0412 237 48 91 / Fax: 0412 237 48 89) adresine ulaştırmalı.



Gönderilen eserler sahiplerine iade edilmeyecek ve gazetede yayımlanabilecekler. Her dalda bir ödül verilecek olan yarışmada kazananlara 2500 TL ödül verilecek ve kazananlar 15 Eylül'de açıklanacak. Ödüllerse 20 Eylül'de törenle sahiplerine verilecek.



Kürtçe haber jürisinde yer alan kişiler şöyle:



Rizo Xerzî, Evîn Buldan, M. Alî Ertaş, Gulîstan Îke ve Amed Dîcle



Türkçe haber jürisinde yer alan kişiler şöyle:



Nadire Mater, Ertuğrul Mavioğlu, Fatih Polat ve Hüseyin Akyol



Fotoğraf jürisinde yer alan kişiler söyle:



Ramazan Öztürk, Gültekin Tetik, İsa Çelik ve Çerkes Karadağ



Karikatür jürisinde yer alan kişiler şöyle:



Tan Oral, Gülay Batur, Sarkis Paçacı ve Halil İncesu



Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da öldürülen Anter adına 21. kez veriliyor. Ödüle daha önceki yıllarda Işıl Cinmen, Banu Güven, Vedat Kurşun gibi gazetecilere verilmişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin