Murat Yalçıntaş: Tutukluluk dönemimi yazdım, yayınlamakta kararsızım

Seyahat notlarını “Bende Kalmasın” ismiyle kitaplaştıran Yalçıntaş, konuk olduğu programda soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Yalçıntaş: Tutukluluk dönemimi yazdım, yayınlamakta kararsızım

29 Mayıs’ta 8 yıl boyunca  yürüttüğü İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı'nı görevini bırakacak olan Murat Yalçıntaş seyahat notlarını “Bende Kalmasın” ismiyle kitaplaştırdı ve A Haber'de yayınlanan Jurnal'e konuk oldu.

  

İŞADAMININ SEYAHAT NOTLARI UYKUSUZLUKLA OLUŞUYOR

 

Sevdiklerim bana sitem ediyor, her yere gidiyorsun ama bizimle gelmiyorsun diye. Hindistan notlarında biz sabah 7'de Mumbai'ye geldik, 10'da toplantı başlıyor, herkes o iki saatte uyudu ben o sırada gezdim. Bu kitap bu tür fırsatlar yaratılarak, uykudan fedakarlıkla yazılan notlardan oluştu. Hindistan'da beni en çok şaşırtan okuma yazma bilmeyen insanların her gün 200 bin kişiye yemek dağıtma sistemi oldu.

 

HOLLANDA'DA FRAK GİYMEK BANA ÇOK ZOR GELDİ

 

Hollanda’da ilk kez frak giyişinizin öyküsünü anlatmışsınız


 

Ben kravat takmayı sevmem, takım elbise giymeyi sevmem, o yüzden de Allah bana böyle bir iş verdi, her gün takım elbise giymek zorundayım. Hollanda'da da frak giymek zorunda kaldım. Frak da benim kültürüme ait değildi ve çok garipsedim ve zorlandım.

 

KANADA'DA AYRILIKÇILARIN PROTESTOSUNA KATILDIM

 

Kanada’da ayrılıkçıların protestosuna katılır mıyız?


 

Uluslararası bir toplantı vardı ve ben Türkiye adına konuşmacıydım, Tüm Kanada'nın başbakanı ve eyaletlerin başkanı vardı. Bizim gittiğimiz eyalet Fransızcı konuşuyordu, ayrılıp ayrı bir ülke kurmak isteyen bir grup vardı. Otelden çıktım, toplantı yapılacak yere yürüyorum, ayrılıkçılar toplanmışlar ve protesto yapıyorlar, gayet medeni bir şekilde. Polisler de etraflarında, gayet medenice bakıyorlar. Nedir dedim, biz şunun için yapıyoruz dediler, elime bayrak verdiler. Ayrılıkçıların arasında Quebec bayrağı salladım.

 

Türkiye'de yapılsa benzer bir protesto, katılabilir misiniz?

 

Efendim yorum yok.

 

TUTUKLULUK DÖNEMİMİ YAZDIM YAYINLAMAKTA KARARSIZIM

 

29 Mayıs'ta İTO'daki göreviniz sona eriyor, bundan sonra planlarınızda ne var?


 

Bundan sonra doktoramı verdim, üniversiteyi çok seviyorum, birkaç üniversiteden de teklif aldım, üniversitede ders vermek istiyorum

 

İTO'da geçen en zor döneminiz?

 


Çok büyük haksızlığa uğradım bir dönem oldu. Ondan bahsetmek istemiyorum

 

Bu konuda bir kitap yazmak istediğiniz söylemiştiniz.

 

Notlarım var, ben aklımla değil, kalbimle yazıyorum, bu kitabı okurken, ben bunları nasıl yazmışım diye kendime şaşırdım. O dönem hakikaten hislerimle yazdığım bir kitap, ancak yayınlayabilir miyim, yayınlayamaz mıyım, bilmiyorum.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin