Murat Ongun o belediyeye aday mı olacak? Ekrem İmamoğlu Rıza Akpolat'ın üstünü mü çizdi? İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun'la ilgili tv100 yayınında bomba iddia

Yerel seçimler 4 ay kala belediye başkan adaylıklarıyla ilgili tartışmalar da hız kazanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışma arkadaşlarını belediye başkan adayı yaptırmak istediği iddiaları gündemde. Son olarak, Beylikdüzü'nden beri yanında olan, halihazırda Medya AŞ. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Murat Ongun'u Beşiktaş'tan aday yaptırmak istediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Ongun o belediyeye aday mı olacak? Ekrem İmamoğlu Rıza Akpolat'ın üstünü mü çizdi? İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun'la ilgili tv100 yayınında bomba iddia

tv100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk olan iletişimci- yazar Ferhat Murat, "Beşiktaş’la ilgili bomba bir şey söyleyeyim, CHP Beşiktaş adayı Murat Ongun olacak" iddiasında bulundu.

"Ekrem İmamoğlu'nun, İBB'de kendine yakın bürokratları istifa ettirerek belediye başkanı yapmak istediği konuşuluyor" dedi.

Bu iddia ortalığı karıştıracak gibi. Zira mevcut Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kemal Kılıçdaroğlu'na oldukça yakın bir isimken değişimcilerle hareket etmiş ve kongre öncesinde Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'i desteklemişti. Rıza Akpolat'ın da görevine devam etmek istediği biliniyor.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da yaptığı konuşmasında İ İstanbul'daki adaylıklarla ilgili Ekrem İmamoğlu ile istişare halinde olduğunu söylemişti.

İMAMOĞLU KİMİ NEREYE İSTİYOR?

Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de kritik görevlerde bulunan ve çok güvendiği bürokratlar görevlerinden istifa ettirdiği de kulislere yansıyan diğer bilgilerden.

HANGİ BÜROKRAT NEREYE GİDECEK?

EYÜPSULTAN: İBB iştiraki İGDAŞ'ın Genel Müdürü Bülent Özmen, görevinden istifa etti. Özmen'in CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkanlığına aday olacağı belirtiliyor.

ÜSKÜDAR: İmamoğlu'na yakın İBB bürokratlarından İstanbul Şehir Hatları AŞ. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, AK Parti'nin gözbebeği Üsküdar'dan belediye başkanı adayı olacağı belirtiliyor.

FATİH: İBB Miras faaliyetleri ile İstanbul'un her noktasında ecdad yadigarlarına sahip çıkmasıyla gündemde olan Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek.

BUĞRA GÖKÇE İZMİR ADAYI OLDU 

Ekrem İmamoğlu, arasının iyi olmadığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'yi aday yapmak isteyen İmamoğlu, İstanbul'un ilçeleri için de kendi adamlarını belediyedeki görevlerinden istifa ettirdi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin