Murat Kelkitlioğlu'nun 'Barış bildirisi'yle ilgili iddialarına ne yanıt verdi?

Medyatava, Koray Çalışkan'a sordu!

Google Haberlere Abone ol
Murat Kelkitlioğlu'nun 'Barış bildirisi'yle ilgili iddialarına ne yanıt verdi?

Dün akşam A Haber'de yayınlanan "Memleket Meselesi" programına konuk olan Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nun bakademisyen Koray Çalışkan'ı hedef alan açıklamaları, sosyal medyada büyük tartışma yarattı.



Canlı yayında yaptığı açıklamada; 1200 akademisyenin imzaladığı "Barış bildirisi"ni Çalışkan'ın yazdığını iddia eden Kelkitlioğlu, "Bildiri ilk önce Koray Çalışkan tarafından paylaşıldı" ifadelerini kullanmıştı. 



Medyatava, Kelkitlioğlu'nun bu iddialarını ünlü akademisyen Koray Çalışkan'a sordu. 



MT: Murat Kelkitlioğlu "Barış bildrisi"ni sizin yazdığınızı iddia etti. Ne diyeceksiniz?



Koray Çalışkan: Bildirimizin şu anda 2000 yazarı var. Ben de onlardan biriyim. Murat Kelkitlioğlu da imzalasın, o da yazarı olur. Bu Bey'in ortak imzalı bildiriler hakkında pek malumatı yok. Böyle mektupları bir sürü insan yazar, revize eder, değiştirir ve imzalar. Kendilerinin imzaladıkları metinleri, başkaları mı yazıyormuş diye sormak lâzım. Esas mesele bu metnin hâlâ artan bir sayıda akademisyen tarafından imzalanıyor olması... Yani yazarları artıyor. Barış isteyen, hukuk devletini müdafaa eden hangi metin olursa olsun, onu da imzalarım ve kuvvetle muhtemel yüzlerce akademisyen yine imzalar.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin