Murat Karayalçın ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı. Öte yandan görüşme için talebin Murat Karayalçın'dan geldiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Karayalçın ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın ile bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen iki ismin görüşmesi saat 13.00'da başladı. Kılıçdaroğlu ile Karayalçın'ın görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Karayalçın, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı. Öte yandan görüşme için talebin Murat Karayalçın'dan geldiği öğrenildi.

"CİDDİ BİR BAŞARISIZLIK" DEMİŞTİ

Murat Karayalçın, geçtiğimiz günlerde seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Partinin kurultay sürecini başlatma kararını ‘son derecede olumlu’ karşıladığını ifade eden Karayalçın, “Örgütümüz bu süreçte seçimleri değerlendirebilecek, geleceğe yönelik öneriler geliştirebilecektir” demişti. Karayalçın, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek bir performans ortaya koyduğunu, adil olmayan bir seçimde aldığı yüzde 48’lik oy oranının ‘ciddi bir kazanım’ olarak görülmesi gerektiğini kaydetmişti.

Buna rağmen CHP’nin aldığı yüzde 25’lik oy oranının ‘ciddi bir başarısızlık’ olduğunun altını çizen Karayalçın, “Eğer parlamenter sistemde olsaydı, bu oy oranı, başarısızlığın ötesinde bir hezimet olarak değerlendirilecekti” yorumunu yapmıştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin