Mümtaz’er Türköne: Bir dönem silah taşıdım ama hiç sıkmadım

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Mümtaz’er Türköne: Bir dönem silah taşıdım ama hiç sıkmadım

Daha önce Atatürkçülük konusuna dair yaptığı sıradışı açıklamalarla gündeme gelen Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, yeni kitabı Doğum ile Ölüm Arasında İslamcılık’ı CNN TÜRK’te Enver Aysever’le Aykırı Sorular’da anlattı.



2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Türköne, yine alışılmışın dışında açıklamalarda bulundu.



“Türkiye’de İslamcılık bitmiştir” diyen Türköne, “İslamcılık, doğası gereği muhalif bir ideolojidir. İktidardayken de muhalefet yapamazsınız. Bu yüzden İslamcılık bitmiştir” yorumunda bulundu.



Programda gençlik yıllarındaki siyasi görüşlerini de dile getiren Mümtaz’er Türköne, bir dönem militan bir ülkücü olduğunu, silah da taşıdığını ancak kimseye ateş edip öldürmediğini söyledi.



Mümtaz’er Türköne’nin bir diğer sivri çıkışıysa zorunlu din eğitimi ve dindar nesil yetiştirme konusunda oldu. Türköne şöyle konuştu: “İmam Hatipler devletle halk arasında bir uzlaşma köprüsüydü. Dünyanın hiçbir yerinde İmam Hatipler benzeri eğitim kurumları yok. Devlet din eğitimini tekeline almış durumda. Ben şunu söylüyorum; devlet dindar nesil yetiştiremez, yetiştirirse, berbat eder. Bu anlamda devletin yaptığı her şey berbattır. Dinin sahiciliği, inandırıcılığı, eğitimi ancak inanlara bırakıldığı zaman sağlanır. Devlet din eğitiminden elini çekmelidir.”



















Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.


Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Sıradaki Haber İçin Sürükleyin