Mükremin Gezgin'e bir kötü haber daha. Seyhan Soylu suç duyusunda bulundu

Hamile olduğunu söyleyerek videolar çeken ve önce gün bir hastane doğum yaptığı iddia ederek video çeken ve büyük tepkiler alan TikTok fenomeni Mükremin Gezgin hakkında soruşturma başlatılmıştı. Gezgin'e bir kötü haber daha geldi. Sisi lakaplı Seyhan Soylu, Mükremin Gezgin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mükremin Gezgin'e bir kötü haber daha. Seyhan Soylu suç duyusunda bulundu

Aylardır hamile olduğunu söyleyerek videolar çeken ve önceki akşam bir hastanede doğum yaptığını iddia eden trans birey Mükremin Gezgin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

TikTok hesabı kapatılan Mükremin Gezgin, Instagram'dan yaptığı açıklamada "Benim nasıl bir kişiliğe sahip olduğum sizi ne kadar ilgilendirebilir ki? O kadar kadın cinayeti, çocuk katili oluyor. Onlara sesiniz çıkmıyor da gücünüz bana mı yetiyor? Beni seven bu halimle bile seviyor, saygı gösteriyor. Sizin saygınız sizin kadar. Arkadaşlar cidden yapmayın artık dayanamıyorum" demişti.

Gezgin ile ilgili bir suç duyurusu daha yapıldı.

Seyhan Soylu suç duyurusunda bulundu

Al sana Haber'de konuşan Seyhan Soylu, "Eğer ki Türk halkından özür dilemezsen senin tüm sosyal medyalarını kapattırmaya söz veriyorum Mükremin Gezgin. Türk halkından, annelerimizden, çocuklarımızdan, doğuramadığımız çocuklarımızdan, Allah’ ın bize nasip etmediği ama örnek olabileceğimiz kişilik, nicelik ve niteliğe sahip olan herkesten adam gibi çık özür dile. Özür dilemediğin takdirde yarın suç duyurusunda bulunacağım ve tüm sosyal medyalarını kapattıracağım bilgin olsun.” çağrısında bulundu.

 

Sisi lakaplı Seyhan Soylu, bugün ise avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, "Şüpheli şahıs, bilindiği üzere çok sayıda takipçisi olan sosyal medya fenomenidir. Son zamanlarda resmiyette ve fiilen erkek olmasına rağmen sanki kadınmış ve doğum yapacakmış gibi sosyal medya hesaplarında doğum sürecine ilişkin bir hikaye oluşturmuş, doğum hazırlığı videoları çekmiş ve en nihayetinde gerçek bir hastanede sanki doğum yapmış gibi kucağında bebekle videolar paylaşmıştır. Bu paylaşımlar tarafımızda da rahatsızlık yaratmış olup, tasvip edilmemiştir." denildi.

Verilen suç duyusunda Mükremin Gezgin'in TCK'nın 216. maddesi uyarınca cezalandırılması istendi ve şöyle denildi: Tüm bu açıklamalar ışığında ve re'sen takdir edilen nedenlerle ;
Şüphelinin çektiği ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolar nedeniyle toplum
nazarında son derece hassasiyet arz eden LGBTQ bireylere yönelik ön yargı artmış ve
infial boyutunda tepki meydana geldiği gibi; bireylere yönelen açık ve yakın bir
tehlikeye sebep olmuştur. Kamu barışı bu surette zedelenmiş olup, LGBTQ bireylere
yönelik ayrımcılık ve nefret suçu işlenmiştir. Şüpheli bu eylemleriyle 5237 sayılı TCK m.
122 uyarınca ayrımcılık ve nefret suçunu işlediği ve bu suçun işlenmesine zemin
hazırladığı gibi TCK m. 216 uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya
aşağılamak suçlarını işlediğinden; şüpheli hakkında soruşturma yürütülmesini ve kamu
davası açılmasını saygılarımızla vekaleten arz vetalep etmekteyiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin