'Muhteşem Yüzyıl'la kıyaslanan diziye reyting şoku! Dizi yayından kaldırılıyor

Reyting rekorları kıran 'Muhteşem Yüzyıl'la kıyaslanan dizi, final yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Muhteşem Yüzyıl'la kıyaslanan diziye reyting şoku! Dizi yayından kaldırılıyor

Rusya'da 'Muhteşem Yüzyıl'a rakip olması beklenen, Türk-Rus ilişkilerini konu alan 'Yasmin' dizisi yayından kaldırılıyor. 



Rusya devlet kanalı Pervıy Kanal, 200 bölümden oluşması beklenen diziyi, henüz 24'üncü bölümde yayından kaldırma kararı aldı. Şu ana kadar 60 bölüm çekilmesine rağmen, yarın 24'üncü bölümle birlikte final yapmadan sonlanacak dizinin, beklenen ilgiyi toplayamadığı ifade edildi.



Rusya'nın Sesi'ne konuşan, dizinin Türkiye Casting Sorumlusu Yunus Arakız başarısızlığın nedeni olarak çok düşük reytingler alan senaryoyu gösterdi.



Yunus Arakız, 'Yasmin' dizisinin sürekli olarak 'Muhtelem Yüzyıl' ile kıyaslandığını belirterek, reytinglerin düşük olması nedeniyle Pervıy Kanal ve yapımcı şirketin diziye son verme kararı aldığını söyledi.



Arakız, "Bir defa tabii ki Rusya için dizinin yayından kaldırılması tamamen reyting olayı. Her televizyon kanalında kesinlikle yapılan ilk hesap reytingdir. Pervıy Kanal dediğimiz Rusya'da yayın yapan Birinci Kanal, devlet kanalı ve çok ciddi bir kanal. Bu kanalın düşük reytinglerde yayın yapması düşünülemez. Dizinin reyting almadığı bir gerçek. Başlangıçta insanlar merak etti. Her zaman 'Muhteşem Yüzyıl'la karşılaştırıldık. İnsanlar acaba Muhteşem Yüzyıl kadar ses yapabilecek bir etkiye sahip olur mu olmaz mı diye ilgi gösterdi ve ilk dönemlerde reytingi biraz yükseldi. Sonra biraz düştü, ondan sonra insanlar yavaş yavaş konuyu çözmeye başlayınca reyting anladığım kadarıyla tamamen kayboldu. Ve Rus Pervıy Kanal diziyi yayından kaldırmayı planladığını söyledi. Ondan sonra zararın neresinden dönersek kardır düşüncesiyle yapımcı da böyle bir karar aldı" dedi. 



Bu güne kadar 60 bölüm çekilmesine rağmen, Perviy Kanal ve Mosfilm yönetimi, henüz 24'üncü bölümde diziyi yayından kaldırmaya karar verdi. Rus tarafının bu konuda kesin kararlı olduğunu belirten Yunus Arakız, dizinin Ukrayna'da 60'ıncı bölüme yani finale kadar yayınlanacağını ifade ederek şöyle konuştu:



"Şu an özellikle finaller çekiliyor. Tabii ki bu çektiğimiz finaller 60'ıncı bölüme ait finaller. Rusya'da zannedersem dizi finalsiz bitecek. Rus tarafı, konuya çok açık ve net yaklaştı. Şu an finalleri Ukrayna için çekiyoruz. Çünkü aynı zamanda Ukrayna'da İnter Kanal diye bir kanal var orada da yayınlanıyor bu dizi. Bu İnter Kanal 60'ıncı bölüme kadar yayınlayacağının sözünü vermiş. Biz şu an Ukrayna için finalleri çekiyoruz. Rusya'da nasıl bir bitiş olacak bilmiyorum. Yarın son bölüm yayınlanıyor. Ne yaparsak yapalım bu şekilde final olmaz. Biz neyin kurbanı olduk? Biz senaryonun ve senaristin kurbanı olduk. Senaryoya müdahale edebileceğimiz konusunda, Rusya-Türkiye arasındaki ikili ilişkilere kesinlikle zarar verilmeyeceği konusunda garantiler aldığımızı konuşmuştuk sohbetimizde. Bugün şöyle bir arkaya dönüp baktığımda arkamızda tamı tamına 4 ay bırakmışız o günden bu güne. 4 aylık süreçte baktığımızda maalesef ne yapımcı firmanın, ne senaristin ne de herhangi bir Allah'ın kulunun bu konuştuklarımıza kesinlikle uymadığını, bu konuştuklarımızı kesinlikle unuttuğunu, unutulduğunu gördük." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin