'Muhteşem Yüzyıl' Çin'e açılıyor!

Star TV'de ekrana gelen 'Muhteşem Yüzyıl', Çinli izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
'Muhteşem Yüzyıl' Çin'e açılıyor!

40 ülkede 210 milyon izleyiciye ulaşan 'Muhteşem Yüzyıl'i, kısa süre sonra Çin'de de yayınlanacak. Böylelikle dizinin izleyici sayısının altıya katlanarak 1 milyar 200 milyona ulaşması bekleniyor. 



Dizinin yayınlanacağı kanal ise Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin 8. kanalı olacak. CCTV'nin 1 milyardan fazla izleyicisinin olduğu belirtiliyor. 



Türkiye'nin Pekin'deki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, dizinin Çince dublaj ve alt yazı çalışmalarında sona gelindi. Çin'de milyonlarla ifade edilen izleyiciye ulaşmak için yıllardır çok yoğun temaslarda bulunduğunu belirten Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, "Sonunda başardık. Türkiye'yi her kesimdeki Çinlilere tanıtmak için çok büyük bir fırsat yakalandı" dedi. Çin'de bugüne kadar hiçbir Türk filmi ya da dizisinin devlet televizyonunda yayınlanmadığını söyleyen Yiğit, "Çinlilerin tarihi filmlere büyük ilgisi var. Osmanlı dönemi ile kendi hanedanlıklarını yakın buluyorlar. Bu tespitten yola çıkarak 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin Çin'de büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Ardından aileye hitap edecek başka Türk dizilerimizin de Çin'de yayınlanmasının bu sayede önünü açmış olduk" ifadelerini kullandı. 



'Muhteşem Yüzyıl' ile Türkiye'ye ilginin artmasını beklediklerini ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: "Çin’de televizyonlarda yabancı dizi gösterim kotası ve ayrıca sıkı sansür uygulaması var. Tüm bunları aştık. Çok önemli bir tanıtım fırsatı olacak. CCTV ile dizi filmin tanıtım promosyonlarına başlıyoruz. Bu kapsamda dizinin yayına başlamasıyla birlikte Osmanlı dönemini tanıtan, İstanbul Topkapı Sarayı ve harem temalı tur paketlerinin tanıtımına başlayacağız."  Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin