'Muhteşem Yüzyıl' basında da birinci oldu. 2013 yılında başka hangi diziler ve oyuncular konuşuldu?

2013'ün basınında en fazla konuşulan yerli dizileri ve dizi oyuncuları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Muhteşem Yüzyıl' basında da birinci oldu. 2013 yılında başka hangi diziler ve oyuncular konuşuldu?

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) hazırladığı araştırmaya göre Star TV'de yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl', yılın en çok gündemde kalan yerli dizi oldu. Dizi oyuncularında ise ilk sırada Beren Saat yer alırken onu, Necati Şaşmaz ve Kenan İmirzalıoğlu izledi. 



Yılın medyada en çok yer alan yerli dizileri ve dizi oyuncularının belirlendiği araştırmaya göre, 'Muhteşem Yüzyıl' 2013'de basının en fazla ilgisini çeken yerli dizi oldu. Meryem Uzerli'nin diziden ayrılması ile adından söz ettiren dizi, toplamda 5 bin 660 haber ve yazıya konu edildi. 



Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı araştırmada, gazete ve dergilerde en çok yansıma bulan ikinci dizi ise 'Kurtlar Vadisi Pusu' oldu. atv ekranlarında izleyicisi ile buluşan dizide, başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın 'Polat Alemdar' karakteri, basının dikkatini çeken konulardan oldu. Dizi yıl boyunca, 2 bin 770 haber ve yazı ile basında yer aldı. 

atv'de yayınlanan Karadayı dizisi basında ses getiren diğer bir dizi oldu. Başrolde Kenan İmirzalıoğlu'nun rol aldığı dizi yıl genelinde, bin 606 haber ve yazı ile konuşuldu. Onu, 'Yalan Dünya' ve 'Arka Sokaklar' izledi.



BEREN SAAT YILIN EN MEDYATİK DİZİ OYUNCUSU



Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı aynı araştırmaya göre, yılın basında en çok dikkat çeken yerli dizi oyuncusu 2 bin 377 haber ve yazı ile Beren Saat oldu. Kanal D'nin İntikam dizisinde Yağmur karakterini canlandıran Saat, dizide giydiği şık kıyafetleri ile anıldı. 



Yılın basına en fazla yansıyan diğer dizi oyuncusu Necati Şaşmaz oldu. 'Kurtlar Vadisi Pusu' adlı dizide rol alan oyuncunun Polat Alemdar karakteri ile medyada geniş yer bulurken, bin 629 haber ve yazı ile konuşuldu. 



atv'nin 'Karadayı' dizisinde başrol oynayan Kenan İmirzalıoğlu, yılın basında öne çıkan bir diğer dizi oyuncusu oldu. Toplamda bin 329 haber ve yazıda yer alan İmirzalıoğlu'nu, 'Muhteşem Yüzyıl'dan ani ayrılışı ile dikkat çeken Meryem Uzerli ve 'Çocuklar Duymasın'ın oyuncularından Pınar Altuğ izledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin