'Muhteşem Süleyman' bu kez şarkı söyleyecek

'Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni Sultan Süleyman rolüyle izleyici karşısına çıkan Halit Ergenç solist olarak İş Sanat sahnesine çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
'Muhteşem Süleyman' bu kez şarkı söyleyecek

15’inci yaşını kutlayan İş Sanat’ın yeni sezon programı yine dopdolu. Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan program kapsamında Halit Ergenç de solist olarak İş Sanat sahnesine çıkacak. 2 Ekim 2014 Bu kez şarkı söyleyecek.



BU yıl 15’inci yaşını kutlayan İş Sanat’ın kasım ayında başlayacak yeni sezon programı önceki gün yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Öyle görünüyor ki İş Sanat, yeni sezonda da klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan geniş yelpazede bir program sunacak. Yeni sezonda İş Sanat sahnesinde izleyeceğimiz sürpriz isimlerden biri de ünlü oyuncu Halit Ergenç. Ocak ayında gerçekleşecek konserde Ergenç, Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde klasikleşmiş müzikallerden ve sevilen film müziklerinden oluşan eserler seslendirecek.



AÇILIŞ BİFO’DAN



İş Sanat, yeni sezonunu, artık bir gelenek haline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle açıyor. BİFO, 1 Kasım Cumartesi akşamı Alpaslan Ertüngealp’in şefliğinde ve piyanist Hüseyin Sermet’in solistliğinde sahne alacak. Rus keman virtüözü Vadim Repin, bu kez 14 Kasım Cuma akşamı İngiliz şef James Judd yönetiminde ve oda topluluğu Wiener Concert-Verein eşliğinde sahne alacak. Güney Kore asıllı kemancı Sarah Chang, 25 Kasım’da, kemancı Giuliano Carmignola 5 Aralık’ta, Avrupa’nın en seçkin oda orkestralarından biri olan Münih Oda Orkestrası 13 Aralık’ta çalacak. Geleneksel yeni yıl konserinde bu yıl müziği mizahla birleştiren Johann Strauss Orkestrası sahne alacak. Sezon boyu klasik müzik sevenler soprano Kristy Swift, Basel Oda Orkestrası, piyanist Khatia Buniatishvili, Akademie für Alte Musik Berlin orkestrası, Chiaroscuro Quartet, oda topluluğu Geneva Camerata, Efe Baltacıgil’in de çaldığı Philharmonia Quartet konserler verecek. Sezonun klasik müzikteki ağır topları ise yeni kuşağın nefes kesen keman virtüözlerinden biri olarak tanımlanan Ray Chen. Kemancı Londra Filarmoni Orkestrası ile 3 Mart 2015 Salı akşamı çalacak.



Dünya müziğinin yıldızları



İş Sanat’ta dünya müziği serisi, Neşeli Günler filminin yeni nesil sesleri The von Trapps ile başlayacak. İş Sanat sahnesinde İstanbullu müzikseverlerle tanışan The Von Trapps, 12 Kasım Çarşamba akşamı Türkiye’deki ilk özel konserini yine İş Sanat’ta verecek. Flamenkonun efsane gitaristi Paco Pena 12 Şubat’ta, Portekizli sanatçı Dulce Pontes 3 Nisan’da sahneye çıkacak. Bu sezonun konukları arasında “21. yüzyılın Bob Marley’i” olarak anılan şarkıcı ve söz yazarı Aşa (Asha), Tunuslu ut üstadı Dhaffer Youssef ve Ayo da var.



CAZIN RİTMİ ARTIYOR 



15’inci sezonun caz konserleri yumuşacık sesi ve romantik yorumuyla gözde kadın vokaller arasında yer alan Stacey Kent ile başlıyor. Kent, 18 Kasım Salı akşamı cazın el değmemiş tınılarını Brezilya motifleriyle harmanladığı yepyeni şarkılarını seslendirecek. 27 Kasım’da Pharoah Sanders ve Trilok Gurtu, 16 Aralık’ta Anthony Strong, 27 Şubat’ta ise Ravi Coltrane Quartet konseri var. 21 Nisan’da Tom Harrell çalacak.



BİLETLER 13 EKİM’DE SATIŞTA



İş Sanat’ın yeni sezon etkinliklerinin biletleri 13 Ekim’de satışa çıkacak. Biletler İş Sanat ana gişe (212 316 10 83) ve Biletix’ten (216 556 98 00 ve www.biletix.com) temin edilebiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin