'Muhteşem Malkoçoğlu' tartışması!

Cüneyt Arkın, 'Muhteşem Yüzyılı'; "Malkoçoğlu dizide sürekli içki içiyor, kadınlarla birlikte oluyor" diye eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Muhteşem Malkoçoğlu' tartışması!

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Türk Kılıcı Yatağan Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyuma, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, bilim adamları ve araştırmacıların yanı sıra ünlü oyuncu Cüneyt Arkın da konuk olarak katıldı. Arkın, Yatağan'da üretilen kılıçları birçok filminde kullandığını belirterek, şöyle dedi: "Amerika Kızıldereliler'i yok etti. Batı ülkeleri gelişmemiş ülkeleri sürekli sömürüyor. Biz onların aksine elimizde kılıçla gittiğimiz her yere medeniyet götürdük."



Arkın, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine göndermede bulunarak, "Malkoçoğlu dizide sürekli içki içiyor, kadınlarla birlikte oluyor" diye eleştirdi.



Cüneyt Arkın daha sonra PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın hediye ettiği Yatağan kılıcıyla küçük bir gösteri yaptı. Sempozyumda iki gün boyunca bilim adamları, araştırmacıların Yatağan'ın tarihi, Yatağan kılıcının öyküsü, kültürümüzde Yatağan'ın yeri, Yatağan'ın değere dönüşmesi, demir ve tasarım gibi konularda sunumlar yapacağı belirtildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin