Muhsin Kızılkaya'dan Fethullah Gülen'e Kemalist benzetmesi!

A Haber'de 'Yüzde Yüz Siyaset' programına katılan yazar Muhsin Kızılkaya, 17 Aralık operasyonunun teröre karşı çözüm sürecini hedeflediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muhsin Kızılkaya'dan Fethullah Gülen'e Kemalist benzetmesi!

7 Aralık bir darbe girişimidir diyen Kızılkaya iktidarda MHP Genel Başkanı Bahçeli olsa, "Bahçeli'nin yanında olmak" diye bir yazı yazardım.” dedi. Fethullah Gülen'in BBC'ye verdiği röportajda Kürt meselesine bakışını da klasik Kemalist bakış açısına yakın olduğu yorumunu yaptı.



17 ARALIK BAHÇELİ’NİN BAŞINA GELSE BAHÇELİ’NİN YANINDA OLURDUM



17 Aralık’ı darbe girişimi olarak gördüm onu gördüğüm için Erdoğan'ın yanında olmak gerektiğini düşündüm. Benim siyasi görüşüme en zıt kişi Devlet Bahçeli’dir. Devlet Bahçeli iktidarda olsa ve böyle bir uygulama ile karşı karşıya olsaydı ben “Bahçeli'nin yanında  olmak” diye yazı yazardım. Demokrat olmak bunu gerektirir.



PARELEL YAPILANMA BÖLGEDE SİYASİ REKABET HALİNDE



Onlar Kürt bölgesine  dershanelerle, imamlarla girmiş, örgüt yarın yasal zemine geçerse oradaki tüm rantın neyse artık öbürünün eline geçeceğini düşünüyorlar. Bir süre hükümet buna inandı da. Oslo sürecinden İmralı sürecine kadar geçen sürede 1500 çocuk öldü.



BARIŞI ÇALANIN YAKASINA YAPIŞAMAZSIN



Yolsuzluk yapan adamın yakasına yapışırsın ama barışı çalan adamın yakasına yapışamazsın. 60- 70 yılda bir fırsat yakaladık bunu heba etmeyelim. Oslo tutanakları nasıl sızdı. Hükümetin sorması gereken bu Oslo tutanaklarını kim sızdırdı, PKK “zinhar benden çıkmadı” dedi, hükümet de MİT'ten çıkmadığını biliyor. Bu tutanaklar hemen sızdıktan sonra KCK operasyonları başladı.



ÇÖZÜM SÜRECİ UZADIKÇA HÜKÜMET RİSK ALTINDA



Ateşin üzerinde duran kestane, ya maşa ile ya elle alacaksın. Bu süreç uzadıkça hükümetin başı başka  alanlarda belaya girebilir. 17 Aralık başarılı olsa ikinci operasyon gelebilirdi.  Siyasal alandaki yapılanların cezasız kalmayacağı operasyon da gelebilirdi. Hükümetin bu tür birilerinin ona çelmeleri takacağı boşlukları doldurması gerekir.



GÜLEN’İN KÜRT MESELESİNE BAKIŞI KLASİK KEMALİSTLERİN BAKIŞ AÇISINA BENZİYOR



Gülen'in son BBC röportajında Kürt meselesi bir eğitim ve sağlık meselesi diyor, yıllar yılı Kemalistler aynı şeyi söylediler. Biz eğitim götürürsek oraya insanlar dağa çıkmayacaklarmış, insanlar yoksul oldukları için dağa çıkacaklarsa Orta Anadolu’da tüm köylüler dağa çıkardı.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin