Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar hakkında soruşturma: 17 gözaltı! Muharrem İnce'nin avukatı Fidel Okan'dan açıkma

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik şantaj, tehdit, sahtecilik suçundan 17 kişi gözaltına alındı. 4 kişinin arandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımlar hakkında soruşturma: 17 gözaltı! Muharrem İnce'nin avukatı Fidel Okan'dan açıkma

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik şantaj, tehdit, sahtecilik suçundan 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan açık kaynak araştırmasında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından 10/05/2023 tarihinde twitter isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda iddia edilen olaylar sebebiyle işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen şantaj, tehdit, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen yürütülen soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

4 KİŞİ ARANIYOR

Şüphelilerden yurt dışında bulunan 4 kişi hakkında yakalama emri talep edilmiş, diğer şüpheliler gözaltına alınmış olup şüpheliler emniyetteki ifade alma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecektir."

İNCE'NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İnce'nin avukatı Fidel Okan, "Diğer FETÖ yöneticileri dışında tarafımızdan şikayet edilen tek kişi olan Ankara Kuşu Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar hakkında “Tutuklamaya Yönelik Yakalama Kararı” çıkarılmıştır" açıklamasında bulundu.

 Okan Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyuna Duyurulur!

Müvekkilim Sn.@vekilince‘ye yönelik iftira, hakaret, tehdit, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, şantaj, özel evrakta sahtecilik suçları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcılıkla biraz önce sona eren görüşmem nedeniyle iş bu bilgilendirmeyi yapıyoruz.

Soruşturma sonucunda 17 şüpheli hakkında karar çıkarılmış, bunlardan bir kısmı gözaltına alınmış, bir kısmı yurt dışında, az sayıda bir kısım ise halen aranmaktadır.

Dosyada vekil edenimin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında iftiraları yayan 3 ana failin 2 si hakkında FETÖ/PYD örgüt yöneticiliği 2 kişi hakkında örgüt üyeliği soruşturması yürütülmektedir.

Diğer FETÖ yöneticileri dışında tarafımızdan şikayet edilen tek kişi olan Ankara Kuşu Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar hakkında “Tutuklamaya Yönelik Yakalama Kararı” çıkarılmıştır.

İftiranın yurt dışı ayağındaki FETÖ mensubu 2 ana fail olan Cevheri Güven ve Ali Yeşildağ hakkında da aynı kararlar çıkarılmıştır. Ethem Gürbaş isimli eski Yarbay ve hakkında 16 ayrı yakalama kararı bulunan şahsın da FETÖ üyesi olduğu ve yurt dışında bulunduğu tespit edilmiştir.

Gözaltına alınan diğer şahısların sorgu ve ifade işlemi devam etmekte olup, müvekkile yönelik eylemler Başsavcılık tarafından kamu görevlisine karşı işlenen suçlar kapsamına alınmıştır.

Gelinen noktada FETÖ unsurlarıyla birlikte hareket ettiği savcılık tarafından soruşturulan diğer kişilerin siyasi tutumları nedeniyle olay tarafımızdan büyük bir ciddiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin