Muharrem İnce'den iddialı sözler. İnce, en çok oy aldığı partiyi açıkladı. 1994 seçimlerini anlattı

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrasında tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını anlattı. İnce en çok oyu AK Parti'den aldığını iddia ederek oyları böldüğü eleştirilerine de yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce'den iddialı sözler. İnce, en çok oy aldığı partiyi açıkladı. 1994 seçimlerini anlattı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından İnce, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

"YÜZDE 25 ALIRSAM KİM SOKAĞA ÇIKAMAZ?"

Üner'in "Sokağa çıkamayacak kadar büyük riski aldıran motivasyonunuz ne?" sorusuna İnce "Peki yüzde 25 alırsam kim sokağa çıkamaz? 6 parti, trilyonlarca lira hazine parası, 2 büyükşehir belediyesi hepsi toplanıp yüzde 30 alırsa ben de yüzde 25 alırsam sokağa kim çıkamaz? Bir araba, bir otobüs, bir telefonla muhalefet yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"EN ÇOK AK PARTİ'DEN OY ALIYORUM"

Partisinin en çok oy aldığı seçmen kitlesiyle ilgili İnce "En az CHP'den oy alıyorum. En fazla AK Parti'den oy alıyorum. Seçmen Erdoğan'a kızıyor, oy vermek istemiyor. Kılıçdaroğlu'na vermek istemiyor." dedi.

1994 SEÇİMLERİ GİBİ OLUR MU?

"Oylar bölünüyor" tartışmalarıyla ilgili İnce "Sosyal demokratların travmasını anlatıyorum. 27 Mart 1994'te Zülfü Livaneli SHP'nin, İlhan Kesinci Anavatan Partisi'nin, Ertuğrul Günay CHP'nin, Recep Tayyip Erdoğan da Refah Partisi'nin adayı. Yüzde 25 ile Erdoğan seçimi alıyor. Diyorlar ki 94'teki gibi olmasın. O zaman 22'li 23'lü oylar var. Kim geçerse seçimi alıyor. Şimdi 4 tane aday var. Üçümüz yüzde 24 aldık, Erdoğan 27 aldı seçiliyor mu? Hayır seçilmiyor." şeklinde konuştu.

İşte İnce'nin o sözleri:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin