Muharrem İnce açıkladı: Özel ekip kuracağım! Muharrem İnce tv100'de Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması'nda soruları yanıtladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması'nda merak edilen sorulara yanıt verdi. 6'lı masayla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan İnce, kendi projelerini açıkladı. Üstün zekalı çocuklarla ilgili İnce "Her sene 1 milyon 200 bin civarında çocuk ilkokula başlar, bunların %1’i üstün zekalıdır. Benim iddiam bu millet beni Cumhurbaşkanı seçerse ben bu 10 bin çocuğu harcatmayacağım, özel ekip kuracağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce açıkladı: Özel ekip kuracağım! Muharrem İnce tv100'de Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması'nda soruları yanıtladı

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan usta gazeteci duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek 'Haftanın Panoraması' programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi konuk olarak ağırladı.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

"BEN DAĞILACAKLAR DEDİM"

- Milletimize umut olmaya çalışan bir 6’lı masa kurdular adı Millet İttifakı. Millet var mı? Vallahi yok. Ben dağılacaklar dedim. Biz Cumhurbaşkanı adayımızı ayın 12’sinde belirleyeceğiz.

- Anayasa’yı tartışmaya açıyorsunuz, ilk 4 maddeyi tartışmaya açıyorsunuz, tarikatları öne çıkartıyorsunuz. Bütün bunları yaparken Cumhurbaşkanlığını küçümsüyorsunuz.

"NEYE İHTİYAÇ OLUR HEPSİNİ BİLİYORDUM"

- Ayın 6’sında deprem olduğunda daha önce 99 depremini yaşadığım için neye ihtiyaç olur hepsini biliyordum. Partinin yönetimini topladım, 3 arkadaşı görevlendirdim ‘Acil mont, battaniye bulun, otobüsü doldurun’ dedim. 

- 8’lik, 9’luk, 9,2’lik dünyada çok deprem var. Orada böyle 50 bin kişi ölmüyor. Bunu ‘Kader’ diye kimse bana yutturamaz. Hepimiz kadere inanıyoruz ama bu kader değil, cinayettir. 

- Türkiye’yi 300 kişiyle birlikte yöneteceğiz. 81 vali lazım, planlamacı lazım, ekonomist lazım, sağlıktan anlayan lazım, EPDK’ya, BDDK’ya, hazineye, MB’ye adam lazım. İsim isim yazdık bunları, bir kısmı yanımda bir kısmı şu anda kamuda görevli olanlar.

"TÜRKİYE MARKA ÜRETMELİ"
- Türkiye marka üretmeli, fıçılarla zeytinyağını satamaz, satmamalı. Türkiye domates satmamalıdır, salça satmalıdır, kuru domates satmalıdır. Katma değer üreterek satmalıdır.  

"ÖZEL EKİP KURACAĞIM"
- Her sene 1 milyon 200 bin civarında çocuk ilkokula başlar, bunların %1’i üstün zekalıdır. Benim iddiam bu millet beni Cumhurbaşkanı seçerse ben bu 10 bin çocuğu harcatmayacağım, özel ekip kuracağım. 

- Hayır evlatlarım gitmek yok, bizi kim tedavi edecek? Dereleri nasıl temizleyeceğiz? Ormanlarımız yandı yenisini dikeceğiz. Yapmayın çocuklar, gitmeyin, biz sizi seviyoruz. Siz bu milletin akıllı evlatlarısınız. 

"13 BUÇUK MİLYAR DOLAR PARA HARCAYACAĞIZ"
- Türkiye’nin ekonomik kalkınması için isteyen kim varsa verebilirim. 13 buçuk milyar dolar para harcayacağız, 3 yılda tamamlayacağız, 2 buçuk milyon aile için yeni iş imkanı sağlayacak. Tarımsal elektrikte %50 maliyeti azaltacak

- Kalkınma Başkanlığı diye bir kurul oluştururum, bunun içine Naci Görür’ü, Celal Şengör’ü alırım, uzman kim varsa alırım. Bu kalıcı konutları yaptıktan sonra konteynırları alırım, İstanbul’a taşırım. İstanbul’u fakir semtlerinden başlayarak dönüştürürüm.

HDP'DEN OY İSTEYECEK Mİ?

- HDP’yle anlaşabilmem için ‘PKK bir terör örgütüdür’ demeleri lazım. HDP, Türkiye partisi olmak istemiyor. Kandil’den, İmralı’dan emir alıyorsan, sen Türkiye partisi olmak istemiyorsun. Hedeflerini ortaya koymalıdır ‘Ben bilmem Kandil bilir’ diyemez.

- Mavi Vatan’dan taviz vermeyeceğiz. Deprem, su, gıda krizlerini iyi yöneteceğiz. Ben size yoksulluk vaat etmiyorum, ben bir dönemlik istiyorum. Uçurumun kenarındaki bu ülkeyi alacağım, modern bir ülke kuracağım, sonra çekip gideceğim.

"BU MİLLETE ETİ UCUZ YEDİRECEĞİZ"
- Bu millete eti ucuz yedireceğim, söz veriyorum. Ben bunlara kafa yoruyorum, yıllardır bunlara çalışıyorum. Her gün ekiplerle oturuyorum, uzmanlarla oturuyorum, tek tek bakıyorum. Öğrenmek istiyorum

- Ben o Maltepe mitinglerini yeniden yapacağım. Yeniden umutları tazeleyeceğiz, yarım kaldı, yarım kalmamalı. Sadece istediğim Cumhurbaşkanı adayları belli olunca siz davet yaparsınız, karşılıklı otursak keyifli olur.

"GENÇLERLE BAŞARACAĞIZ"
- Gençlerle başaracağız, ondan yana hiç kuşkum yok, ben onlara güveniyorum. Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler çok yaratıcı bizden çok daha iyiler, çok şey öğreniyorum onlardan.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin