Muhabirin evi basıldı, gazeteciler endişelendi!

Mısırlı Gazeteciler Sendikası, basın mensuplarına yönelik uygulamaların "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muhabirin evi basıldı, gazeteciler endişelendi!

Mısırlı Gazeteciler Sendikası, "Ocak Devrimi yıldönümü olaylarını takipte basın mensuplarına yönelik uygulamalar kabul edilemez" açıklamasını yaptı.



Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Basın Operasyonları Gözlem Birimi'nin gün boyunca güvenlik güçleri tarafından basın mensuplarına ve görsel takip yapan alan muhabirlerine yönelik ihlaller gözlediği belirtildi.

 

Açıklamada, özellikle foto muhabiri ve kameramanlara yönelik alanda olay takibi ve mesleki çalışmalarını yürüten basın mensuplarına yönelik güvenlik baskılarının basın mensupları tarafından endişeyle karşılandığı dile getirildi.

 

Gün boyunca birçok basın mensubunun gözaltı, teftiş ve tutuklamaya maruz kaldığı aktarılan açıklamada, Bahira'da Fetih gazetesi muhabiri Ali Mahmud el-Kaud'un dün gece evine gerekçesi belirtilmeyen bir baskın yapılarak gözaltına alındığı, evinde yapılan teftişler sonucunda bilgisayarlarına el konulduğu daha sonra dün öğle saatlerinde serbest bırakıldığı ifade edildi.

 

Açıklamada, Kahire'nin birçok noktası ve Giza'da adları tek tek belirtilen foto muhabirleri ve alan muhabirlerinin mesleklerini icraları sırasında yaralandıkları, bazılarının da durdurularak çalışmalarına engel olunduğu ve ardından serbest bırakıldıkları dile getirildi.

 

Basın mensuplarının kutsal bir görev yerine getirdikleri vurgulanan açıklamada, bu mesleki çalışmanın engellenmesinin tüm dünyada yürürlükte olan halkın bilgi alma hakkına bir engel teşkil edeceği belirtildi.

 

Ayrıca açıklamada basın mensuplarından söz konusu baskı ve engellere maruz kalanların sendikaya müracaat etmeleri ve alanda çalışan muhabirlerin olayların takibi sırasında güvenli noktalarda durarak dikkatli olmaları tavsiye edildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin