Muhabire tehdit, hapis cezası getirdi

Radikal muhabirini 'Seni döverim' diye tehdit ederek tartaklayan inşaat firmasının sahibi hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muhabire tehdit, hapis cezası getirdi

Fatih Belediyesi tarafından 2005 yılında ‘kentsel yenileme alanı’ ilan edilen tarihi Ayvansaray Türk Mahallesi’nde sokakta çekim yapan Radikal muhabiri Elif İnce’yi tartaklayarak tehdit eden Altınboynuz Turizm İnşaat şirketinin sahibi Kadir Şener, ‘tehdit’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.



Radikal muhabiri Elif İnce, geçen yıl aralık ayında haber için mahalleye gittiğinde Kadir Şener ve çalışanları tarafından etrafı sarılarak tartaklanmış, Şener tarafından “Seni döverim” diye tehdit edilmiş ve çekim yaptığı sırada kamerasına el konulmuştu. Firma çalışanları, Fener Balat Ayvansaray Derneği’nin (FEBAYDER) basın sözcüsü ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Şahin’i de sinkaflı söz söyleyerek tartaklamış ve sokaktan kovmuştu. İnce ve Şahin’in şikâyeti üzerine Kadir Şener ve çalışanları yakalanarak karakolda ifade vermişti. 



‘Kızgınlıkla dedim’



Radikal bu durumu ‘Tarihi Yarımada’da Radikal’e tehdit’ başlığı ile 31.12.2012 tarihinde manşetten duyurmuştu. Daha sonra şikâyetimiz üzerine Kadir Şener hakkında tehdit ve hakaretten dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması dün görüldü. Duruşmada Şener kendisini “Özel mülkümüze girip, izinsiz çekim yaptı” diyerek savunurken muhabirimiz Elif İnce, iddialara “Sokak kamusal alandır. Gazetecilik görevimiz gereği sokakta kimseden izin almadan çekim yapma hakkımız var” diye cevap verdi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin