Müge Anlı'nın programında ilginç görüntüler! Stüdyoya fil girdi!

Müge Anlı bir ilki gerçekleştirdi ve ATV'nin programlarında uygulanacak olan 'Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi'ni ilk defa kendi programında tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Müge Anlı'nın programında ilginç görüntüler! Stüdyoya fil girdi!

Müge Anlı teknolojiyi anlatırken çok heyecanlı ve keyifli olduğu gözlerden kaçmadı. 



Bundan sonra programlarında kullanacağı teknolojiden bahseden Müge Anlı en çok fili sevdiğini söyledi. 



Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi nedir?



Artırılmış gerçeklik gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Teknoloji kişinin gerçekliği zenginleştirme işlevi görür. Buna karşın sanal gerçeklikte ise gerçek dünya yerine tasarlanıp canlandırılmış bir dünya vardır.



Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi işlenme ve ayartmaya el verişlidir. Bulunulan çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeler gerçek dünyayla bağdaşabilir. Zenginleştirilmiş gerçeklik teriminin literatüre 1990 yılında Boeing üzerinde çalışan Thomas Caudell tarafından kazandırıldığına inanılır.


Etiketler fil stüdyo müge anlı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin